Tajine van kip met abrikoos en kikkererwten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n Zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 hele kippendijen (diepvries)
- 8 tomaten
- 2 wortelen
- 1 stengel witte selder
- 1 onbehandelde citroen
- 1 plantje koriander
- 1 ui
- 15 gedroogde abrikozen
- 400 g kikkererwten (blik)
- 4 el. olijfolie
- 0.5 klp. cayennepeper
- 0.5 klp. kaneel
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (20 min)
- Laat de kippendijen oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snipper de ui fijn.
- Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.
- Hak de blaadjes koriander grof en snipper de steeltjes fijn.
- Snij de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze in grove stukken.
- Rasp de schil van de citroen.
Bereiding zelf (1 u)
- Verhit 2 el. olijfolie in een tajine of een kookpot en bak de kippendijen goudbruin aan alle kanten.
- Haal ze uit de tajine en leg opzij.
- Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde tajine en roerbak de fijngesnipperde ui en de selder- en wortelblokjes enkele min.
- Voeg de koriandersteeltjes, de cayennepeper en de kaneel toe en laat nog even verder bakken.
- Leg de kippendijen weer in de tajine en doe er de tomatenstukjes, de reepjes abrikoos en 2 dl water bij.
- Kruid met peper en zout en laat 45 à 50 min. afgedekt sudderen.
- Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de uitgelekte kikkererwten toe.
- Afwerking: werk de tajine af met citroenzeste en gehakte korianderblaadjes.
- Lekker met brood, rijst of couscous.
Drankadvies
Wijn: | Monica di Sardegna D.O.C., Sardegna, Italië |
Bier: | Hoegaarden Rosée, Fruitbier |
Voedingswaarde
Energie: 590 Kcal | Eiwitten: 38,7 gr | Vetten: 31,7 gr | Koolhydraten: 34,9 gr |