Tajine met visballetjes

Tajine met visballetjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ruim 10 min ontdooien + 30 min bereiden

| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de visballetjes

  • 4 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 aardappelen
  • Voor de balletjes:
  • 1 kg Lomfilets (diepvries)
  • 2 plantjes koriander (vers)
  • 1 klp. paprikapoeder
  • 1 klp. komijnpoeder
  • 0.5 klp. lookpoeder
  • 0.5 klp. zout
  • 0.25 klp. cayennepeper

Voor de saus

  • 800 g tomatenstukjes (blik)
  • 1 plantje koriander (vers)
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el. olijfolie
  • 1 klp. paprikapoeder
  • 1 klp. zout
  • 0.5 klp. komijnpoeder
  • 1 snuifje Piment d’Espelette (poeder)

    Bereiding

    1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in stukken. Dep droog en doe in een mengkom.
    2. Snipper de koriander fijn.
    3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
    4. Pers het knoflook.
    5. Schil de wortelen en de aardappelen. Snij in stukken.
    6. Kook de aardappelen 20 min. in licht gezouten water, voeg na 10 min. de wortelen toe, giet af.
    7. Mix intussen de stukken Lomfilets en breng op smaak met 1 klp. paprikapoeder, 1 klp. komijn, 1/4 klp. cayennepeper, 1/2 klp. lookpoeder, 1/2 klp. zout en 2 fijngesnipperde plantjes koriander.
    8. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
    9. Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en doe er de tomatenstukjes, het geperste knoflook, 1/2 klp. komijn, 1  klp. paprikapoeder, 1  klp.. zout en het snuifje Piment d’Espelette in.
    10. Laat 10 min. afgedekt sudderen.
    11. Voeg de visballetjes toe aan de saus en laat 10 min. afgedekt pruttelen op een zacht vuur.
    12. Voeg de aardappelen, de wortelen en 1 fijngesnipperd plantje koriander toe.
    13. Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes ± 8 min.

    Afwerking: Werk het gerecht af met de paprikareepjes

    Drankadvies
    Wijn:

    Terre Siciliane I.G.T. Leone d’Almerita, Tenuta Regaleali, Sicilia – Italië

    Bier: Corsendonk Agnus Tripel, Sterk blond bier
    Voedingswaarde
    Energie: 420 Kcal Eiwitten: 50,7 gr Vetten: 10,4 gr Koolhydraten: 26,2 gr

    Categorieën

    Bezoekers

    Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

    De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

    Sluiten