Omschrijving
| hoofdgerecht | 4 pers
| ruim 10 min ontdooien + 30 min bereiden
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar
Ingrediënten
- 4 wortelen
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 4 aardappelen
- Voor de balletjes:
- 1 kg lomfilets (diepvries)
- 2 plantjes koriander (vers)
- 1 klp. paprikapoeder
- 1 klp. komijnpoeder
- 0.5 klp. lookpoeder
- 0.5 klp. zout
- 0.25 klp. cayennepeper
voor de saus
- 800 g tomatenstukjes (blik)
- 1 plantje koriander (vers)
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetl. olijfolie
- 1 klp. paprikapoeder
- 1 klp. zout
- 0.5 klp. komijnpoeder
- 1 snuifje Piment d’Espelette (poeder)
Bereiding
- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in stukken. Dep droog en doe in een mengkom.
- Snipper de koriander fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
- Pers het knoflook.
- Schil de wortelen en de aardappelen. Snij in stukken.
- Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water, voeg na 10 min. de wortelen toe, giet af.
- Mix intussen de stukken lomfilet en breng op smaak met 1 klp. paprikapoeder, 1 klp. komijn, 1/4 klp. cayennepeper, 1/2 klp. lookpoeder, 1/2 klp. zout en 2 fijngesnipperde plantjes koriander.
- Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en doe er de tomatenstukjes, het geperste knoflook, 1/2 klp. komijn, 1 klp. paprikapoeder, 1 klp.. zout en het snuifje Piment d’Espelette in.
- Laat 10 min. afgedekt sudderen.
- Voeg de visballetjes toe aan de saus en laat 10 min. afgedekt pruttelen op een zacht vuur.
- Voeg de aardappelen, de wortelen en 1 fijngesnipperd plantje koriander toe.
- Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes ± 8 min.
- Afwerking: Werk het gerecht af met de paprikareepjes.
Drankadvies
Bier: Corsendonk Agnus Tripel, Sterk blond bier
Wijn: Terre Siciliane I.G.T. Leone d’Almerita, Tenuta Regaleali, Sicilia – Italië
Voedingswaarde
- Energie: 420 Kcal
- Koolhydraten: 26.2 gr
- Eiwitten: 50.7 gr
- Vetten: 10.4 gr