Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Tajine met lamsbout | mijn receptenbundel

Tajine met lamsbout

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| voorbereiding: 40 min en bereiding zelf 1:40 min

| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 g lamsboutsneden  
  • 4 merguez  
  • 2 dikke wortelen
  • 1 courgette
  • 1 bussel raapjes
  • 2 pikant pepertje
  • 1 plantje koriander
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 2 el. boter
  • 150 g gedroogde kikkererwten
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 2 el. olijfolie
  • 1 kfl. komijn
  • 1 kfl. paprikapoeder
  • 0.5 kfl. kurkuma
  • 1 snuifje cayennepeper
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding  (± 10 u. weken + 30 min. werk)
  1. Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 L water. Giet af en spoel onder koud water. 
  2. Kook de geweekte kikkererwten 30 min. in een ruime hoeveelheid water.
  3. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken. 
  4. Snij het lamsvlees in grote stukken. Snipper de uien grof en snij de geschilde raapjes in 6 of 8 stukken. 
  5. Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm en de courgette in blokjes van 3 cm. 
  6. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snij in fijne ringetjes. 
  7. Hak de koriander grof. 
  8. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
Bereiding (10 min + 1:30 u stoven)
  1. Verhit 1 el. olijfolie in een braadpan en bak het lamsvlees goudbruin aan beide kanten.
  2. Doe het vlees samen met de ui in een grote stoofpot (of tajine) en overgiet met 2 L water.
  3. Voeg de kurkuma en de pepertjes toe en kruid met peper en zout. Laat 1 u. garen op een zacht vuur.
  4. Doe er de wortelen, de aardappelen, de courgette, de gepelde tomaten, de kikkererwten en de raapjes bij en laat nog 30 min. sudderen.
  5. Kruid met de komijn, het paprikapoeder en het snuifje cayennepeper.
  6. Verhit ondertussen 1 el. olijfolie in een braadpan en bak de merguez   goudbruin aan alle kanten.
  7. Doe ze in de stoofpot en kruid met peper en zout.
Afwerking
  1. Bestrooi de tajine net voor het opdienen met de grof gehakte koriander.
  2. Tip: Geen tajine in huis? Gebruik gerust een gewone kookpot.
Drankadvies
Wijn: Campo Viejo Reserva; D.O.C. Rioja – Spanje
Bier: Barbãr, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 681 Kcal Eiwitten: 48,4 gr Vetten: 27 gr Koolhydraten: 61,4 gr

Categorieën