Tajine met lam en rozijnen

Omschrijving

 | hoofdgerecht | 4 pers
 | voorbereiding 1:40 u / bereiding 1:25 u
 | 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder: Koken met 5 ingrediënten

 

Ingrediënten

  • 1 kg lamsbout
  • 1 ui
  • 50 g amandelschilfers
  • 1 tl. sesamzaad
  • 200 g rozijnen (Golden)
  • 2 el. vloeibare honing
  • 1 el. olijfolie
  • 1 saffraan (capsule)
  • 1 klp.. ras el hanout
  • 1 klp. kaneel
  • 1 klp. gemberpoeder
  • 1 klp. peper
  • 1 klp. zout

Bereiding

Voorbereiding: (10 min. + 1 u. 30 min. marineren)
  1. Snij de lamsbout in gelijke stukken.
  2. Doe het saffraanpoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de ras el hanout, de peper, het zout en de olijfolie in een kom met 1/2 dl water. Meng goed.
  3. Snipper de ui fijn en meng samen met het vlees onder de kruidenmengeling.
  4. Dek af en laat 1 u. 30 min. trekken in de koelkast.
  5. Laat intussen de rozijnen 30 min. weken in koud water. Giet af.
  6. Bak de sesamzaadjes goudbruin in een braadpan zonder antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding: 5 min. + 1 u. 20 min. sudderen
  1. Doe het vlees samen met de marinade in een kookpot en overgiet met water tot alles onderstaat.
  2. Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  3. Roer de rozijnen en de honing onder het vlees en laat nog 10 à 15 min. indikken zonder deksel.
  4. Afwerking: Doe het vlees in een grote schaal en overgiet met de saus.
  5. Bestrooi met de amandelschilfers en de geroosterde sesamzaadjes.

Drankadvies

  • Bier: Hopus, Sterk blond bier
  • Wijn: Le Champ des Murailles, La Petite Muraille, A.O.P. Corbières

Voedingswaarde

  • Energie: 624 kcal
  • Koolhydraten: 46.7 g
  • Eiwitten: 40 g
  • Vetten: 30 g