Omschrijving
Ingrediënten
-
1 kg lamsbout
-
1 ui
-
50 g amandelschilfers
-
1 tl. sesamzaad
-
200 g rozijnen (Golden)
-
2 el. vloeibare honing
-
1 el. olijfolie
-
1 saffraan (capsule)
-
1 klp.. ras el hanout
-
1 klp. kaneel
-
1 klp. gemberpoeder
-
1 klp. peper
-
1 klp. zout
Bereiding
Voorbereiding: (10 min. + 1 u. 30 min. marineren)
- Snij de lamsbout in gelijke stukken.
- Doe het saffraanpoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de ras el hanout, de peper, het zout en de olijfolie in een kom met 1/2 dl water. Meng goed.
- Snipper de ui fijn en meng samen met het vlees onder de kruidenmengeling.
- Dek af en laat 1 u. 30 min. trekken in de koelkast.
- Laat intussen de rozijnen 30 min. weken in koud water. Giet af.
- Bak de sesamzaadjes goudbruin in een braadpan zonder antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding: 5 min. + 1 u. 20 min. sudderen
- Doe het vlees samen met de marinade in een kookpot en overgiet met water tot alles onderstaat.
- Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur.
- Roer de rozijnen en de honing onder het vlees en laat nog 10 à 15 min. indikken zonder deksel.
- Afwerking: Doe het vlees in een grote schaal en overgiet met de saus.
- Bestrooi met de amandelschilfers en de geroosterde sesamzaadjes.
Drankadvies
-
Bier: Hopus, Sterk blond bier
-
Wijn: Le Champ des Murailles, La Petite Muraille, A.O.P. Corbières
Voedingswaarde
- Energie: 624 kcal
- Koolhydraten: 46.7 g
- Eiwitten: 40 g
- Vetten: 30 g