Tajinne van Lam met rozijnen

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

|  voorbereiding 1:40 u / bereiding 1:25 u

| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder: Koken met 5 ingrediënten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg lamsbout
  • 1 ui
  • 50 g amandelschilfers
  • 1 tl. sesamzaad
  • 200 g rozijnen (Golden)
  • 2 el. vloeibare honing
  • 1 el. olijfolie
  • 1 saffraan (capsule)
  • 1 klp. ras el hanout
  • 1 klp. kaneel
  • 1 klp. gemberpoeder
  • 1 klp. peper
  • 1 klp. zout

Bereiding

Voorbereiding (10 min. + 1 u. 30 min. marineren)
  1. Snij de lamsbout in gelijke stukken.
  2. Doe het saffraanpoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de ras el hanout, de peper, het zout en de olijfolie in een kom met 1/2 dl water. Meng goed.
  3. Snipper de ui fijn en meng samen met het vlees onder de kruidenmengeling.
  4. Dek af en laat 1 u. 30 min. trekken in de koelkast.
  5. Laat intussen de rozijnen 30 min. weken in koud water. Giet af.
  6. Bak de sesamzaadjes goudbruin in een braadpan zonder antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (5 min + 1:20 min sudderen)
  1. Doe het vlees samen met de marinade in een kookpot en overgiet met water tot alles onderstaat.
  2. Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  3. Roer de rozijnen en de honing onder het vlees en laat nog 10 à 15 min. indikken zonder deksel.
Afwerking
  1. Doe het vlees in een grote schaal en overgiet met de saus.
  2. Bestrooi met de amandelschilfers en de geroosterde sesamzaadjes.
Drankadvies
Wijn: Le Champ des Murailles, La Petite Muraille, A.O.P. Corbières
Bier: Hopus, Sterk blond bier
Voedingswaarde
Energie: 624 Kcal Eiwitten: 40 gr Vetten: 30 gr Koolhydraten: 46,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email