Tajine met kip en kool

Omschrijving

| hoofdgerecht/ 4 pers

| ruim een uur: 20 min voorbereiding, 50 min bereiden

| 20018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken

Ingrediënten

  • 1 kip 
  • 5 gekleurde wortelen
  • 0.5 groenekool
  • 0.5 wittekool
  • 4 takjes koriander (vers)
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 150 g ontpitte groene olijven met knoflook (versmarkt)
  • 1 el. tomatenpuree
  • 5 el. olijfolie
  • 1 kfl. kurkuma
  • 1 kfl. ras el hanout
  • 0.5 kfl. gemberpoeder
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (20 min)

– Snij de kip in stukken.
– Meng de kurkuma, de ras el hanout en de gember met 3 el. olijfolie, peper en zout. Wrijf er de stukken kip mee in.
– Snij de wortelen in 3 stukken, schil de aardappelen en snij in 2.
– Maak de bladeren van de 2 halve kolen los en verwijder de harde nerf in het midden.
– Snij de ui grof, hak de koriander grof.

Bereiding zelf (10 min. + 40 min. koken)

  1. Kook de koolbladeren 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Verhit 2 el. olijfolie in een tajine of grote kookpot met dikke bodem en bak de ui 2 min. glazig.
  3. Roer er de tomatenpuree onder en overgiet met 2 dl water.
  4. Voeg de kip, de aardappelen, de kool en de wortelen toe.
  5. Meng goed en laat 40 min. afgedekt garen.
  6. Voeg 10 min. voor het einde van de gaartijd de olijven toe. 
  7. Afwerking: verdeel de tajine over de borden en bestrooi met de koriander.

Voedingswaarde

Energie: 721 Kcal Vetten: 39.3 gr
waarvan verz. vetzuren: 8.1 gr
Koolhydraten: 32.3 gr
waarvan suikers: 19.6 gr
Vezels: 16.7 gr Eiwitten: 51.2 gr natrium: 1.4 mg

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten