Omschrijving
| hoofdgerecht/ 4 pers
| ruim een uur: 20 min voorbereiding, 50 min bereiden
| 20018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken
Ingrediënten
- 1 kip
- 5 gekleurde wortelen
- 0.5 groenekool
- 0.5 wittekool
- 4 takjes koriander (vers)
- 4 vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 150 g ontpitte groene olijven met knoflook (versmarkt)
- 1 el. tomatenpuree
- 5 el. olijfolie
- 1 kfl. kurkuma
- 1 kfl. ras el hanout
- 0.5 kfl. gemberpoeder
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (20 min)
– Snij de kip in stukken.
– Meng de kurkuma, de ras el hanout en de gember met 3 el. olijfolie, peper en zout. Wrijf er de stukken kip mee in.
– Snij de wortelen in 3 stukken, schil de aardappelen en snij in 2.
– Maak de bladeren van de 2 halve kolen los en verwijder de harde nerf in het midden.
– Snij de ui grof, hak de koriander grof.
Bereiding zelf (10 min. + 40 min. koken)
- Kook de koolbladeren 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Verhit 2 el. olijfolie in een tajine of grote kookpot met dikke bodem en bak de ui 2 min. glazig.
- Roer er de tomatenpuree onder en overgiet met 2 dl water.
- Voeg de kip, de aardappelen, de kool en de wortelen toe.
- Meng goed en laat 40 min. afgedekt garen.
- Voeg 10 min. voor het einde van de gaartijd de olijven toe.
- Afwerking: verdeel de tajine over de borden en bestrooi met de koriander.
Voedingswaarde
Energie: 721 Kcal | Vetten: 39.3 gr waarvan verz. vetzuren: 8.1 gr |
Koolhydraten: 32.3 gr waarvan suikers: 19.6 gr |
Vezels: 16.7 gr | Eiwitten: 51.2 gr | natrium: 1.4 mg |