Tagliatelle met zalm en pastinaak

Omschrijving

Hoofdgerecht | vis | pasta | 4 personen
Bereidingstijd: 10 min voorbereiding, 20 min bereiding, 10 min oven, 
Bron: 2015.01.02 Okay reclamefolder, Smakelijk 2015

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 4 sneetjes pancetta
  • 500 gr pastinaak
  • 2 takejs verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gr geraspte parmezaan
  • 1 dl lichte room
  • 3 el boter
  • 400 gr tagliatelle
  • ¼  blokje groentenbouillon
  • zwarte peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Schil de pastinaak en snij in fijne staafjes van 4 cm lang en 3 mm dik
  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm
  4. Snipper de knoflookteentjes fijn
  5. Bekleed een bakplaat me tbakpapier en leg er de sneetjes pancetta op.
  6. Zet 10 min in de voorverwarmde oven
  7. Smelt 2 el boter in een kookpan en voeg het fijngesneppperde knoflook, de pastinaakstaafjes, 1 dl water en het blokje groentenbouillon toe.
  8. Dek af en laat 10 min stoven op een zacht vuurtje.
  9. Roer regelmatig om, kruid met peper, zout en de tijm en voeg 1 dl lichte room toe.
  10. Kook intussen de pasta gaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  11. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht. Laat uitlekken
  12. Smelt intussen 1 el boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalm 4 a 5 min aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  13. Meng de pasta met de groenten, de kaas en het kopje kookvocht.

Drankadvies:

Wijn: Les 4 Pierres, Colombard-Chardonnay 2013