Tagliatelle zalm en pastinaak

Tagliatelle zalm en pastinaak

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ 4 pers

| 10 min voorber., 20 min bereiding, 10 min oven, 

| 2015.01.02 Okay reclamefolder, Smakelijk 2015

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 4 sneetjes pancetta
  • 500 gr pastinaak
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gr geraspte Parmezaan
  • 1 dl lichte room
  • 3 el boter
  • 400 gr tagliatelle
  • ¼  blokje groentebouillon
  • zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Schil de pastinaak en snij in fijne staafjes van 4 cm lang en 3 mm dik
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm
  3. Snipper de knoflookteentjes fijn
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op.
  5. Zet 10 min in de voorverwarmde oven
  6. Smelt 2 el boter in een kookpan en voeg het fijn gesnipperde knoflook, de pastinaakstaafjes, 1 dl water en het blokje groentebouillon toe.
  7. Dek af en laat 10 min stoven op een zacht vuurtje.
  8. Roer regelmatig om, kruid met peper, zout en de tijm en voeg 1 dl lichte room toe.
  9. Kook intussen de pasta gaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  10. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht. Laat uitlekken
  11. Smelt intussen 1 el boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalm 4 a 5 min aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  12. Meng de pasta met de groenten, de kaas en het kopje kookvocht.
Drankadvies
Wijn: Les 4 Pierres, Colombard-Chardonnay 2013
Bier:

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten