Tagliatelle zalm en pastinaak
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ 4 pers
| 10 min voorber., 20 min bereiding, 10 min oven,
| 2015.01.02 Okay reclamefolder, Smakelijk 2015
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 zalmfilets
- 4 sneetjes pancetta
- 500 gr pastinaak
- 2 takjes verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr geraspte Parmezaan
- 1 dl lichte room
- 3 el boter
- 400 gr tagliatelle
- ¼ blokje groentebouillon
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Schil de pastinaak en snij in fijne staafjes van 4 cm lang en 3 mm dik
- Rits de blaadjes van de takjes tijm
- Snipper de knoflookteentjes fijn
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op.
- Zet 10 min in de voorverwarmde oven
- Smelt 2 el boter in een kookpan en voeg het fijn gesnipperde knoflook, de pastinaakstaafjes, 1 dl water en het blokje groentebouillon toe.
- Dek af en laat 10 min stoven op een zacht vuurtje.
- Roer regelmatig om, kruid met peper, zout en de tijm en voeg 1 dl lichte room toe.
- Kook intussen de pasta gaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht. Laat uitlekken
- Smelt intussen 1 el boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalm 4 a 5 min aan elke kant. Kruid met peper en zout.
- Meng de pasta met de groenten, de kaas en het kopje kookvocht.
Drankadvies
Wijn: | Les 4 Pierres, Colombard-Chardonnay 2013 |
Bier: | — |