Stoofvlees in Floreffe-bier
ABDIJBIER: de smaak van traditie. Externe brouwerijen brouwen volgens het authentieke recept officiële erkende Belgische AbdijbierenOmschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 2 uur
| 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kg varkensstoofvlees
- 2 uien
- 3 el. boter
- 75 g speculaaskoekjes
- 1 el. mosterd
- 1 el. vloeibare honing
- 2 el. bloem
- 33 cl Floreffe Blond
- 1 el. azijn
- 2 kruidnagels
- 1 takje tijm (gedroogd)
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
Bereiding
- Snij de uien grof.
- Smelt 1 el. boter in een stoofpan en stoof de ui glazig. Schep uit de pan.
- Smelt de rest van de boter in dezelfde stoofpan en bak het stoofvlees goudbruin.
- Strooi er de bloem over en roer goed.
- Voeg de gestoofde ui opnieuw toe, samen met de kruidnagels, de honing en de mosterd.
- Kruid met peper en zout.
- Verkruimel de speculaaskoekjes over de bereiding en roer goed.
- Giet er het bier langs de rand van de stoofpan bij en kruid met het tijmtakje en het laurierblaadje.
- Laat 1:30 uur à 1:45 uur stoven op een zacht vuur.
- Je kan dit een dag tevoren maken en bewaren in de koelkast of meteen serveren. (Een dag laten rusten geeft een intensere smaak).
- Verwarm de stoofschotel 15 min. op een zacht vuur (indien je dit stoofpannetje een dag eerder al hebt gemaakt).
- Voeg indien nodig een scheutje water toe en breng de saus op smaak met 1 el. azijn.
- Afwerking: dien op met frietjes en een groen slaatje.
Drankadvies
Wijn: | Château La Roque Pic Saint-Loup, A.O.P. Coteaux du Languedoc |
Bier: | Floreffe Dubbel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 695 Kcal | Eiwitten: 51,9 gr | Vetten: 39,1 gr | Koolhydraten: 26,7 gr |