Steak met Peper-bier-roomsausje

Omschrijving

| Sauzen

| ± 10 min

| 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 g biefstuk
  • 2 dl lichte room
  • 1 eetl. boter
  • 3 eetl. groenepeperbolletjes
  • 2 dl Postel blond (abdijbier)
  • zwarte peper (molen)
  • zeezout (molen)

Bereiding

  1. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks naar smaak, afhankelijk van de soort, de dikte en de gewenste bakwijze (bleu, saignant, à point of goed doorbakken).
  2. Kruid met zwarte peper en zeezout.
  3. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Giet het bier in de pan, schraap de braadresten los en laat even inkoken.
  5. Voeg de room toe en laat 1 min. inkoken.
  6. Voeg de groene peperbolletjes toe en laat nog even koken.
  7. Afwerking: snij de steaks in schuine sneetjes, verdeel over de borden en giet er een beetje saus over.
  8. Serveer met frietjes en een groen slaatje.
Drankadvies
Wijn: Château Limbourg, A.O.P. Pessac-Léognan
Bier: Postel Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 235 Kcal Eiwitten: 35,7 gr Vetten: 8,6 gr Koolhydraten: 2,3 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email