Steak met biersausje

Steak met Peper-bier-roomsausje

Omschrijving

| Sauzen

| ± 10 min

| 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 g biefstuk
  • 2 dl lichte room
  • 1 eetl. boter
  • 3 eetl. groenepeperbolletjes
  • 2 dl Postel blond (abdijbier)
  • zwarte peper (molen)
  • zeezout (molen)

Bereiding

  1. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks naar smaak, afhankelijk van de soort, de dikte en de gewenste bakwijze (bleu, saignant, à point of goed doorbakken).
  2. Kruid met zwarte peper en zeezout.
  3. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Giet het bier in de pan, schraap de braadresten los en laat even inkoken.
  5. Voeg de room toe en laat 1 min. inkoken.
  6. Voeg de groene peperbolletjes toe en laat nog even koken.
  7. Afwerking: snij de steaks in schuine sneetjes, verdeel over de borden en giet er een beetje saus over.
  8. Serveer met frietjes en een groen slaatje.
Drankadvies
Wijn: Château Limbourg, A.O.P. Pessac-Léognan
Bier: Postel Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 235 Kcal Eiwitten: 35,7 gr Vetten: 8,6 gr Koolhydraten: 2,3 gr

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten