Steak met gepeperd biersausje

Omschrijving

Sausen | voor bij een heerlijke Steak
Bereidingstijd: ong 10 min
Bron: 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Ingrediënten

  • 600 g biefstukPostel bier blond Postel bier
  • 2 dl lichte room
  • 1 eetl. boter
  • 3 eetl. groenepeperbolletjes
  • 2 dl Postel blond (abdijbier)
  • zwarte peper (molen)
  • zeezout (molen)

Bereiding

  1. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks naar smaak, afhankelijk van de soort, de dikte en de gewenste bakwijze (bleu, saignant, à point of goed doorbakken).
  2. Kruid met zwarte peper en zeezout.
  3. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Giet het bier in de pan, schraap de braadresten los en laat even inkoken.
  5. Voeg de room toe en laat 1 min. inkoken.
  6. Voeg de groenepeperbolletjes toe en laat nog even koken.
  7. Afwerking: snij de steaks in schuine sneetjes, verdeel over de borden en giet er een beetje saus over.
  8. Serveer met frietjes en een groen slaatje.

Drankadvies

Bier: Postel Blond, Abdijbier
Wijn: Château Limbourg, A.O.P. Pessac-Léognan

Voedingswaarde

  • Energie: 235 kcal
  • Eiwitten: 35.7 g
  • Vetten: 8.6 g
  • Koolhydraten: 2.3 g