Steak met Peper-bier-roomsausje
Omschrijving
| Sauzen
| ± 10 min
| 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 g biefstuk
- 2 dl lichte room
- 1 eetl. boter
- 3 eetl. groenepeperbolletjes
- 2 dl Postel blond (abdijbier)
- zwarte peper (molen)
- zeezout (molen)
Bereiding
- Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks naar smaak, afhankelijk van de soort, de dikte en de gewenste bakwijze (bleu, saignant, à point of goed doorbakken).
- Kruid met zwarte peper en zeezout.
- Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
- Giet het bier in de pan, schraap de braadresten los en laat even inkoken.
- Voeg de room toe en laat 1 min. inkoken.
- Voeg de groene peperbolletjes toe en laat nog even koken.
- Afwerking: snij de steaks in schuine sneetjes, verdeel over de borden en giet er een beetje saus over.
- Serveer met frietjes en een groen slaatje.
Drankadvies
Wijn: | Château Limbourg, A.O.P. Pessac-Léognan |
Bier: | Postel Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 235 Kcal | Eiwitten: 35,7 gr | Vetten: 8,6 gr | Koolhydraten: 2,3 gr |