Staartvispakketjes met mosterdsaus en flower sprouts

Flower Sprouts: zijn minikooltjes broccoli of bloemkool of romanesk

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 40 min

| 2015 december, Colruyt menugids, feestmenu’s

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 g staartvisfilets (diepvries)
  • 8 fijne sneetjes gerookt spek
  • 600 g flower sprouts
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl lichte room
  • 1 el. mosterd op traditionele wijze
  • 3 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
  2. Snij in 4 gelijke stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes gerookt spek. 
  3. Maak een kruisvormige inkeping in het voetje van de flower sprouts.
  4. Kook de minikooltjes 3 min. in licht gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water.
  5. Snipper het knoflook fijn. 
  6. Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de staartvispakketjes aan alle kanten goudbruin.
  7. Zet het vuur lager en laat nog 15 min. verder garen.
  8. Verhit ondertussen 1 el. olijfolie in een kookpot en bak het fijn- gesnipperde knoflook glazig.
  9. Voeg de flower sprouts toe en laat stoven tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.
  10. Haal de stukken vis uit de pan en hou warm.
  11. Blus de pan met de room en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout.
  12. Afwerking: verdeel de flowers sprouts over de borden en schik er een stuk staartvis naast. Lepel de saus rond de vis.
Drankadvies
Wijn: Aigle Noir Chardonnay, I.G.P. Pays d’Oc – Gérard Bertrand
Bier: Delirium Tremens, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 411 Kcal Eiwitten: 35,7 gr Vetten: 24,7 gr Koolhydraten: 8,2 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email