Staartvispakketjes met mosterdsaus en flower sprouts
Flower Sprouts: zijn minikooltjes broccoli of bloemkool of romaneskOmschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 40 min
| 2015 december, Colruyt menugids, feestmenu’s
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 g staartvisfilets (diepvries)
- 8 fijne sneetjes gerookt spek
- 600 g flower sprouts
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl lichte room
- 1 el. mosterd op traditionele wijze
- 3 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
- Snij in 4 gelijke stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes gerookt spek.
- Maak een kruisvormige inkeping in het voetje van de flower sprouts.
- Kook de minikooltjes 3 min. in licht gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water.
- Snipper het knoflook fijn.
- Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de staartvispakketjes aan alle kanten goudbruin.
- Zet het vuur lager en laat nog 15 min. verder garen.
- Verhit ondertussen 1 el. olijfolie in een kookpot en bak het fijn- gesnipperde knoflook glazig.
- Voeg de flower sprouts toe en laat stoven tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.
- Haal de stukken vis uit de pan en hou warm.
- Blus de pan met de room en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout.
- Afwerking: verdeel de flowers sprouts over de borden en schik er een stuk staartvis naast. Lepel de saus rond de vis.
Drankadvies
Wijn: | Aigle Noir Chardonnay, I.G.P. Pays d’Oc – Gérard Bertrand |
Bier: | Delirium Tremens, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 411 Kcal | Eiwitten: 35,7 gr | Vetten: 24,7 gr | Koolhydraten: 8,2 gr |