Staartvis garnalensaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 25 min

| 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 staartvisfilets (diepvries)
  • 600 g aardappelsparretjes (diepvries, of aardappelkroketten)
  • 125 g Noordzee garnalen  
  • 400 g verse spinazie
  • 250 g oesterzwammen
  • 20 g preischeuten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 g koude boter (+ 2 el.)
  • 1 dl visfond (bokaal)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de staartvisfilets volledig ontdooien en dep droog.
  2. Scheur de oesterzwammen in stukken.
  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  4. Smelt 1 el. boter in een pan en bak de staartvisfilets 2 min. goudbruin aan elke kant.
  5. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. bakken op een zacht vuur.
  6. Doe ondertussen de sjalot en de visfond in een steelpan en laat tot de helft inkoken.
  7. Haal van het vuur en klop er 100 g koude boter in klontjes onder tot u een gebonden saus hebt.
  8. Kruid met peper en zout en meng er de garnalen onder.
  9. Haal de vis uit de pan en hou warm.
  10. Smelt 1 el. boter in dezelfde pan en bak het knoflook en de stukken oesterzwam 5 min. op een hoog vuur.
  11. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
  12. Bak de kroketten in een friteuse op 175 °C, laat uitlekken.
  13. Afwerking: schik wat spinazie met oesterzwammen op de borden en leg er een stuk staartvis op.
  14. Giet er wat garnalensaus over en serveer met kroketten. Werk af met de preischeuten.
Drankadvies
Wijn: La Petite Muraille (wit) – A.O.P. Corbières – Le Champ des Murailles
Bier: Brugs witbier
Voedingswaarde
Energie: 758 Kcal Eiwitten: 46,3 gr Vetten: 43,1 gr Koolhydraten: 45 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email