Staartvis garnalensaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 staartvisfilets (diepvries)
- 600 g aardappelsparretjes (diepvries, of aardappelkroketten)
- 125 g Noordzee garnalen
- 400 g verse spinazie
- 250 g oesterzwammen
- 20 g preischeuten
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 100 g koude boter (+ 2 el.)
- 1 dl visfond (bokaal)
- peper en zout
Bereiding
- Laat de staartvisfilets volledig ontdooien en dep droog.
- Scheur de oesterzwammen in stukken.
- Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
- Smelt 1 el. boter in een pan en bak de staartvisfilets 2 min. goudbruin aan elke kant.
- Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. bakken op een zacht vuur.
- Doe ondertussen de sjalot en de visfond in een steelpan en laat tot de helft inkoken.
- Haal van het vuur en klop er 100 g koude boter in klontjes onder tot u een gebonden saus hebt.
- Kruid met peper en zout en meng er de garnalen onder.
- Haal de vis uit de pan en hou warm.
- Smelt 1 el. boter in dezelfde pan en bak het knoflook en de stukken oesterzwam 5 min. op een hoog vuur.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
- Bak de kroketten in een friteuse op 175 °C, laat uitlekken.
- Afwerking: schik wat spinazie met oesterzwammen op de borden en leg er een stuk staartvis op.
- Giet er wat garnalensaus over en serveer met kroketten. Werk af met de preischeuten.
Drankadvies
Wijn: | La Petite Muraille (wit) – A.O.P. Corbières – Le Champ des Murailles |
Bier: | Brugs witbier |
Voedingswaarde
Energie: 758 Kcal | Eiwitten: 46,3 gr | Vetten: 43,1 gr | Koolhydraten: 45 gr |