Staartvis met forelmousse en erwtenpuree met salie

Omschrijving

Vis| warm voorgerecht | 4 personen

tijd | 35 min

bron | 2014.12.17  Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten

Ingrediënten

  • 125 gerookte forelfilets (versmarkt)
  • 2 staartvisfilets (diepvries)
  • 400 g erwten (diepvries)
  • 0.33 plantje bieslook
  • 2 blaadjes salie (vers)
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl room
  • 2 eetl. boter
  • 4 koffiel. rode lompviseieren
  • 2 dl visbouillon (0.50 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en verdeel ze daarna in 4 gelijke stukken. 
  2. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.
  3. Snipper het bieslook fijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Leg de stukken staartvis naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over in klontjes.
  6. Kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
  7. Breng ondertussen de visbouillon aan de kook, samen met het knoflook en de sjalotten.
  8. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 5 min. onafgedekt koken.
  9. Breng op smaak met de salie, peper en zout. Mix tot een homogene puree.
  10. Mix de gerookte forel met de room en kruid licht met peper.
  11. Voeg het fijngesnipperd bieslook toe.
  12. Afwerking: versier de borden met de erwtenpuree en leg er een stuk staartvis op.
  13. Verdeel er 1 eetl. forelmousse en 1 koffiel. lompviseieren over.

Drankadvies

Bier: Hopus, Sterk blond bier
Wijn: Casa Mayor Chardonnay Old Vines, Colchagua Valley – Chili

Voedingswaarde

  • Energie: 302 kcal
  • Eiwitten: 28.7 g
  • Vetten: 15.6 g
  • Koolhydraten: 11.7 g