St. Jakobsnoten …

St. Jakobsnoten met verfijnde broccolicrème en krokante speksnippers

Omschrijving

| Voorgerecht, warm | 4 pers  

| ongeveer 35 min

| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 12 sint-Jakobsnoten zonder koraal (diepvries)
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 broccoli
  • 20 g luzernekiemen
  • 1 sjalot
  • 2 el. boter (+ 1 klp. boter)
  • 0.5 klp. bloem
  • 2 dl kalfsfond (bokaal)
  • 1 el. olijfolie met witte truffel (al Tartufo Bianco)
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding
  1. Laat de sint-Jakobsnoten oppervlakkig (± 10 min) ontdooien en dep goed droog .
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes.
  3. Schil de steel en snij in kleine blokjes.
  4. Snij de spekblokjes in nog kleinere stukjes .
  5. Snipper de sjalot heel fijn.
Bereiding zelf
  1. Kook de broccoli ± 10 min. gaar in licht gezouten water. Giet af en mix fijn.
  2. Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout . Hou warm.
  3. Bak ondertussen de speksnippers krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Smelt 1 klp.  boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig.
  6. Bestrooi met de bloem en laat al roerend even drogen op het vuur.
  7. Overgiet met de kalfsfond en roer goed tot een licht gebonden saus. Kruid met peper en zout.
  8. Smelt 2 el. boter in de pan van het spek en bak de sint-Jakobsnoten 2 min. aan elke kant.
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Afwerking: verdeel de broccolicrème in een streep over de borden en schik er telkens 3 st-Jakobsnoten op.
  11. Bestrooi met het krokante spek en werk af met de luzernekiemen.
  12. Lepel er de saus rond.
Drankadvies
Wijn: Pinot Gris 1er Cru, A.C. Moselle, Luxembourg Eoise
Bier: La Chouffe, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 252 Kcal Eiwitten: 16.7 gr Vetten: 17.9 gr Koolhydraten: 4.5 gr

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten