Omschrijving:
Voorgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: ong. 35 min
Bron: 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert
Ingrediënten:
- 12 sint-jakobsnoten zonder koraal (diepvries)
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 broccoli
- 20 g luzernekiemen
- 1 sjalot
- 2 eetl. boter (+ 1 koffiel. boter)
- 0.5 koffiel. bloem
- 2 dl kalfsfond (bokaal)
- 1 eetl. olijfolie met witte truffel (al Tartufo Bianco)
- peper en zout
Voorbereiding (ontdooien + 10 min):
- Laat de sint-jakobsnoten opper vlakkig ontdooien en dep goed droog .
- Snij de broccoli in kleine roosjes.
- Schil de steel en snij in kleine blokjes.
- Snij de spekblokjes in nog kleinere stukjes .
- Snipper de sjalot heel fijn.
Bereiding:
- Kook de broccoli ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn.
- Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout . Hou warm.
- Bak ondertussen de speksnippers krokant in een pan met antiaanbaklaag antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Smelt 1 koffiel. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig.
- Bestrooi met de bloem en laat al roerend even drogen op het vuur.
- Overgiet met de kalfsfond en roer goed tot een licht gebonden saus. Kruid met peper en zout.
- Smelt 2 eetl. boter in de pan van het spek en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant.
- Kruid met peper en zout.
- Afwerking: verdeel de broccolicrème in een streep over de borden en schik er telkens 3 sint-jakobsnoten op.
- Bestrooi met het krokante spek en werk af met de luzernekiemen. Lepel er de saus rond.
Drankadvies:
Bier: La Chouffe, Speciaalbier
Wijn: Pinot Gris 1er Cru, A.C. Moselle, luxembourg eoise
Voedingswaarde:
- Energie: 252 kcal
- Eiwitten: 16.7 g
- Vetten: 17.9 g
- Koolhydraten: 4.5 g