Gezonde spread voor op brood makkelijk zelf maken

Omschrijving

| Brunch, lunch/ groentespread/ 4 pers

| ± 15 a 20  min

| gevonden op internet

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Ei-Avocado-spread Spinazie-humus
  • 2 avocado
  • 1 rode ui
  • 2 thl citroensap
  • 2 thl komijn zaadjes
  • snufje zout en peper
  • 2 verser eieren
  • 800 gr kikkererwten
  • 4 handjes spinazie (rauw)
  • 1 rode uit
  • 1 thl korianderzaadjes
  • Halve limoen
  • 240 ml olijfolie, extra vièrge
  • Halve teen knoflook
  • Zwarte peper, zout
  • 1 thl komijnpoeder
  • 1 el Tahin naturel

Bereiding

Ei-Avocado-spread (15 min)
  1. Breng water aan de kook en kook d eieren hard (10 min)
  2. Snij ondertussen de avocado in kleine blokjes, versnipper de rode uit, hak de koriander en prak dit door elkaar met citroensap erbij (tegen het bruinkleuren van de avocado) en de kruiden
  3. Als de eieren klaar zin laat je ze even goed schrikken onder de koude kraan en pel ze.
  4. Verwijder het eigeel en meng dit met het avocado mengsel.
  5. Het eiwit houd apart en snij je in blokjes.
  6. Als de rest van het mengsel een smeuïg geheel is en op smaak is gebracht kan je de blokjes eiwit mengen.
Spinazie-humus (20 min)
  1. Doe alle Ingrediënten in de keukenmachine (kikkererwten, spinazie, rode uit, korianderzaad, limoen, olijfolie, knoflook, peper en zout komijn en tahin)
  2. Voeg zo nodig meer zout, peper, kruiden, olijfolie of limoen toe als je dat lekker vindt

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email