Spicy runderwok met gebakken groenten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 40 min

| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 g wokreepjes rund (diepvriesvlees)
  • 500 g sojascheuten
  • 250 g champignons
  • 100 g kerstomaten
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 rood pepertje
  • 4 lente-uitjes
  • 1 cm gember (vers)
  • 1 stengel citroengras (of zeste van 1/4 citroen)
  • 0.5 plantje koriander (vers)
  • 0.25 plantje munt
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g noedels
  • 4 el. sojasaus
  • 2 el. rijstolie
  • 1 el. oestersaus
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de runderreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Snij de champignons in schijfjes en de kerstomaten in 2. 
  3. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. 
  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  5. Snij de wortel met een dunschiller in fijne linten. 
  6. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
  7. Snipper de koriander, het citroengras en de munt fijn. Rasp de gember. 
  8. Verhit 1 el. rijstolie in een wok en roerbak de gember, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en het citroengras enkele minuten.
  9. Voeg de runderreepjes toe en roerbak 3 min. Kruid met peper en zout.
  10. Kook intussen de noedels in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  11. Haal het vlees uit de wok en voeg opnieuw 1 el. rijstolie toe.
  12. Roerbak de groenten enkele minuten.
  13. Voeg de soja- en oestersaus toe en laat nog even bakken.
  14. Voeg het vlees en de noedels toe en meng alles goed.
  15. Afwerking: Bestrooi met de koriander en munt.
  16. Tip: Vervang de verse groenten door een kant-en-klare wokmix van groenten of een diepgevroren groentemengeling voor de wok.
Drankadvies
Wijn: Stonecross, Pinotage, Zuid-Afrika
Bier: Postel Dubbel, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 449 Kcal Eiwitten: 48,3 gr Vetten: 8,7 gr Koolhydraten: 45,49 gr

Categorieën