Spicy runderwok met gebakken groenten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 40 min
| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 g wokreepjes rund (diepvriesvlees)
- 500 g sojascheuten
- 250 g champignons
- 100 g kerstomaten
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 1 rood pepertje
- 4 lente-uitjes
- 1 cm gember (vers)
- 1 stengel citroengras (of zeste van 1/4 citroen)
- 0.5 plantje koriander (vers)
- 0.25 plantje munt
- 1 teentje knoflook
- 400 g noedels
- 4 el. sojasaus
- 2 el. rijstolie
- 1 el. oestersaus
- peper en zout
Bereiding
- Laat de runderreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij de champignons in schijfjes en de kerstomaten in 2.
- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Snij de wortel met een dunschiller in fijne linten.
- Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
- Snipper de koriander, het citroengras en de munt fijn. Rasp de gember.
- Verhit 1 el. rijstolie in een wok en roerbak de gember, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en het citroengras enkele minuten.
- Voeg de runderreepjes toe en roerbak 3 min. Kruid met peper en zout.
- Kook intussen de noedels in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Haal het vlees uit de wok en voeg opnieuw 1 el. rijstolie toe.
- Roerbak de groenten enkele minuten.
- Voeg de soja- en oestersaus toe en laat nog even bakken.
- Voeg het vlees en de noedels toe en meng alles goed.
- Afwerking: Bestrooi met de koriander en munt.
- Tip: Vervang de verse groenten door een kant-en-klare wokmix van groenten of een diepgevroren groentemengeling voor de wok.
Drankadvies
Wijn: | Stonecross, Pinotage, Zuid-Afrika |
Bier: | Postel Dubbel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 449 Kcal | Eiwitten: 48,3 gr | Vetten: 8,7 gr | Koolhydraten: 45,49 gr |