Omschrijving
| hoofdgerecht | 4 personen
| 30 min
| 2015.07.06 – metrokrant
Ingrediënten
- 4 el boerenkoolpsto
- 100 gr verse boerenkool
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gr cherrytomaatjes
- 400 gr speltpasta
- scheutje olijfolie
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 2 el pijnboompitten
- geroosterd stuk pecarino romano (kaas), om te raspen
Bereiding
- Snij van de verse boerenkool de middennerf weg en snij de kool grof.
- Pel de ui en knoflook en snij fijn
- Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
- Kook de pasta gaar en giet af.
- Verwarm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de uit en knoflook circa 2 minuten.
- Roer de boerenkool erdoor en roerbak cira 10 min.
- Voeg de laatste 5 min de cherrytomaatjes toe
- Breng op smaak met zeezout en flink wat zwarte peper
- Meng de speltpasta met de boerenkoolpesto en de geroerbakte groenten.
- Garneer met geroosterde pijnboompitten.
- Geef er de geraspte pecorino romano bij.