Speculaas-Cheesecake met Tuttifrutti

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 10 a 12 porties

| 40 min + 30-35 min in de oven

| 2015-oktober, Dirk Herfstfolder

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 zak tuttifrutti (375 g)
  • 1 flesje Grolsch Rijke Herfst bockbier, 30 cl
  • 200 g speculaasjes
  • 50 gr boter
  • 2 el abrikozenjam
  • 500 gr volle vanille kwark
  • 3 eieren (gesplitst)

Bereiding

  1. Doe de tuttifrutti over in een pan (geen aluminium pan!) en schenk het bier erbij.
  2. Breng het fruit aan de kook en laat het 15-20 min zachtjes sudderen tot het fruit he t bier heeft opgenomen. Laat het afkoelen
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C
  4. Maal de speculaasjes in de keukenmachine fijn en meng de gesmolten boter en de jam erdoor tot het een deeg wordt
  5. Verdeel het deeg in de taartvorm en druk het dun uit over de bodem en tegen de wand
  6. Doe de kwark in een kom en roer er de eidooiers door.
  7. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze daarna door de kwark.
  8. Strijk het mengsel over de taartbodem uit.
  9. Zet de vorm op de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 min goudbruin en gaar.
  10. Laat de taart in de vorm afkoelen.
  11. Verwijder de rand van de vorm en zet de taart op een schaal.
  12. Verdeel de tuttifrutti over de taart
Voedingswaarde
Energie: 305 Kcal Vetten: 11 gr
waarvan verz. vetzuren: 7 gr
Koolhydraten: 42 gr
Eiwitten: 6 gr Vezels: 5 gr

 

Categorieën