Bolognaise hapjes

Omschrijving

| Aperitiefhapjes/ ruim voldoende

| ongeveer 30 min

| familierecept

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • Zakje knor spaghettikruiden
  • 1 kg varkensgehakt
  • 1 ui
  • 2 bakjes (250 gr) verse champignons
  • 1 kg wortelen
  • Blik tomatenpuree
  • Napolitane basis spaghettisaus
  • Cayennepeper, loempiasaus, (pittige Chinese saus)

Bereiding

 

  1. Varkensgebraad kruiden met gehaktkruiden en los rullen in een grote braadpan (hapjespan)
  2. Neem een aparte braadpan om fijngesneden uitje te stoven, bij het gehakt mengen
  3. In deze pan, de gesneden champignons aanstoven en bij het gehakt mengen
  4. In deze pan, de gesneden wortelen aanstoven en bij het gehakt mengen
  5. In deze pan, de basis spaghettisaus zachtjes opwarmen met het zakje knorr spaghettikruiden.
  6. Na 3 min zachtjes doorkoken, bij het gehaktmengsel toevoegen.
  7. Geheel kruiden met cayennepeper, loempia saus

TIP: 

  • Deze saus zou gevarieerd kunnen worden door bv nog fijngesneden paprika toe te voegen
  • Deze saus kan gebruikt worden voor spaghetti of als vulling bij een aperitiefhapje.
  • Deze saus kan makkelijk in porties in de vriezer bewaard worden.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email