Bolognaise hapjes
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ ruim voldoende
| ongeveer 30 min
| familierecept
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- Zakje knor spaghettikruiden
- 1 kg varkensgehakt
- 1 ui
- 2 bakjes (250 gr) verse champignons
- 1 kg wortelen
- Blik tomatenpuree
- Napolitane basis spaghettisaus
- Cayennepeper, loempiasaus, (pittige Chinese saus)
Bereiding
- Varkensgebraad kruiden met gehaktkruiden en los rullen in een grote braadpan (hapjespan)
- Neem een aparte braadpan om fijngesneden uitje te stoven, bij het gehakt mengen
- In deze pan, de gesneden champignons aanstoven en bij het gehakt mengen
- In deze pan, de gesneden wortelen aanstoven en bij het gehakt mengen
- In deze pan, de basis spaghettisaus zachtjes opwarmen met het zakje knorr spaghettikruiden.
- Na 3 min zachtjes doorkoken, bij het gehaktmengsel toevoegen.
- Geheel kruiden met cayennepeper, loempia saus
TIP:
- Deze saus zou gevarieerd kunnen worden door bv nog fijngesneden paprika toe te voegen
- Deze saus kan gebruikt worden voor spaghetti of als vulling bij een aperitiefhapje.
- Deze saus kan makkelijk in porties in de vriezer bewaard worden.