Spaghettisaus

Wanneer ik spaghettisaus maak heb ik altijd een grote pan. Daarna kan ik nog porties verdelen in de vriezer, altijd handig na een drukke werkdag.

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 10 a 16 pers

| 20 min voorbereiding/ 40 min bereiden

| uit eigen keuken 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt (of half-om-half, naar keuze)
  • 1 bos wortelen
  • 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
  • 1 bakje champignons van 500 gr
  • 1 grote prei, 1 ui
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • pak tomatenblokjes met basilicum
  • pak gepureerde, gepelde tomaten
  • 2 grote blikjes tomatenpuree
  • kruiden: gehakt kruiden, Italiaanse kruiden, oregano, basilicum, paprika, peterselie, rozemarijn, gember, (zelf kijk ik in mijn kruidenkast wat ik nog heb, je kan hier naar eigen inzicht en smaak mee variëren)
  • 1 glaasje sherry medium dry
  • ± 150 gr gemalen kaas (onze smaak is Emmentaler)

Bereiding

  1. Maak alle groenten schoon en snij alles heel fijn (een keukenmachine is ideaal)
  2. Gehakt los rullen in een grote pan met de gehaktkruiden
  3. Het vrijgekomen vet kan je makkelijk met stukjes keukenpapier weghalen (indien je dat wilt)
  4. Voeg alle fijn gesneden groenten toe en meng alles goed door elkaar met 1 of 2 houten lepels.
  5. Voeg pakjes en blikjes tomaat toe
  6. Voeg alle kruiden en het glaasje sherry toe
  7. Eventueel een klein scheutje water (bv je blikjes tomaat even om spoelen en dat vocht toevoegen in je pan)
  8. Meng nogmaals alles goed elkaar, deksel op de pan en laat het geheel op een zacht vuurtje ± 45 min pruttelen.
  9. Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen
Afwerken en opdienen
  1. Kook de pasta volgens aangegeven op de verpakking
  2. Schep pasta op een bord
  3. Schep saus erover heen
  4. Voeg wat gemalen kaas toe en eet smakelijk
  5. NB: zelf vinden wij de gemalen Emmentaler de lekkerste maar ook hier is eigen smaak/ keuze ook mogelijk

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email