Spaghettisaus
Wanneer ik spaghettisaus maak heb ik altijd een grote pan. Daarna kan ik nog porties verdelen in de vriezer, altijd handig na een drukke werkdag.Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 10 a 16 pers
| 20 min voorbereiding/ 40 min bereiden
| uit eigen keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt (of half-om-half, naar keuze)
- 1 bos wortelen
- 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
- 1 bakje champignons van 500 gr
- 1 grote prei, 1 ui
- 1 a 2 teentjes knoflook
- pak tomatenblokjes met basilicum
- pak gepureerde, gepelde tomaten
- 2 grote blikjes tomatenpuree
- kruiden: gehakt kruiden, Italiaanse kruiden, oregano, basilicum, paprika, peterselie, rozemarijn, gember, (zelf kijk ik in mijn kruidenkast wat ik nog heb, je kan hier naar eigen inzicht en smaak mee variëren)
- 1 glaasje sherry medium dry
- ± 150 gr gemalen kaas (onze smaak is Emmentaler)
Bereiding
- Maak alle groenten schoon en snij alles heel fijn (een keukenmachine is ideaal)
- Gehakt los rullen in een grote pan met de gehaktkruiden
- Het vrijgekomen vet kan je makkelijk met stukjes keukenpapier weghalen (indien je dat wilt)
- Voeg alle fijn gesneden groenten toe en meng alles goed door elkaar met 1 of 2 houten lepels.
- Voeg pakjes en blikjes tomaat toe
- Voeg alle kruiden en het glaasje sherry toe
- Eventueel een klein scheutje water (bv je blikjes tomaat even om spoelen en dat vocht toevoegen in je pan)
- Meng nogmaals alles goed elkaar, deksel op de pan en laat het geheel op een zacht vuurtje ± 45 min pruttelen.
- Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen
Afwerken en opdienen
- Kook de pasta volgens aangegeven op de verpakking
- Schep pasta op een bord
- Schep saus erover heen
- Voeg wat gemalen kaas toe en eet smakelijk
- NB: zelf vinden wij de gemalen Emmentaler de lekkerste maar ook hier is eigen smaak/ keuze ook mogelijk