Spaghetti met verse tomaten en avocadopesto

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ pasta/ 4 pers

| ± 30 min

| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 450 g tapastomaten
  • 100 g rucola
  • 2 avocado’s
  • 0.5 onbehandelde limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plantjes basilicum (vers)
  • 50 g Parmezaan (blok)
  • 400 g volkorenspaghetti
  • 2 el. walnootpitten
  • 2 el. olijfolie extra vièrge
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Snij de tapastomaten in de lengte in 4.
  2. Rasp de schil van de halve limoen (niet het wit) en pers hem daarna.
  3. Snij de Parmezaan in schilfers met een dunschiller.
  4. Pluk de blaadjes van het basilicum.
  5. Snij het vruchtvlees van 1 avocado in blokjes en snij de andere in mooie plakjes.
  6. Besprenkel de plakjes avocado met 1 el. limoensap.
  7. Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, maar hou 1 dl kookvocht bij.
  8. Doe 3/4 van het basilicum in een kom en meng samen met het knoflook, de walnootpitten, de blokjes avocado, de limoenzeste en de rest van het limoensap.
  9. Voeg 2 el. van het kookvocht van de pasta en de olijfolie toe.
  10. Kruid met zwarte peper en zout, en mix tot een homogene pesto.
  11. Meng de spaghetti onder de pesto en voeg de tomaten en de rucola toe.
  12. Afwerking: Verdeel de pasta over diepe borden en werk af met de avocadoplakjes, de Parmezaan schilfers en de rest van het basilicum. Kruid met zwarte peper.
Drankadvies
Wijn: Château Villerambert Julien, ‘Opéra’, A.O.P. Minervois
Bier: Postel Dobbel, Donker abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 658 Kcal Eiwitten: 23,3 gr Vetten: 30,9 gr Koolhydraten: 69,5 gr

Categorieën