Spaanse Gehaktballetjes Albondigas
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ vlees/ ong 40 balletjes
| ongeveer 20 min
| Tijdschrift onbekend
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 gr gehakt (naar keuze runder of half/half)
- 1 witte boterham (of paneermeel)
- 1 teentje knoflook
- ½ bosje verse peterselie
- 100 cc zoet chilisaus
- Zout en peper
Bereiding
- Verkruimel een oude witte boterham (of gebruik de paneermeel).
- Doe het gehakt in een kom.
- Meng hierin het broodkruim (paneermeel), de fijngesneden peterselie, de knoflook, de zoet chilisaus en kruid met peper en zout.
- Kneed alles goed door elkaar en maak kleine balletjes (ong 2 a 3 cm doorsnee)
- Bak ze in vloeibare boter met wat olijfolie (voorkomt aanbakken) goudbruin en gaar.
- Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Deze balletjes kunnen vooraf gemaakt worden.
- Opwarmen in de oven heeft de voorkeur op de magnetron.
- Warm geserveerd zijn ze het lekkerst. Koud kan ook.
- Je kan de balletjes los serveren of op een spiesje rijgen.