Omschrijving
| soepen | 4 pers
| ong 30 min
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder; Gevarieerd en snel klaar
Ingrediënten
- 3 paprika’s (gele of oranje)
- 5 takjes peterselie (vers)
- 800 g gepelde tomaten (blik)
- 75 g croutons
- 2 blokjes vetarme vleesbouillon
- 0.5 klp. oregano (gedroogd)
Bereiding
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
- Snipper de peterselie fijn.
-
Doe de gepelde tomaten, de blokjes paprika en de bouillonblokjes in een kookpot.
- Vul de helft van het blik tomaten met water en giet over de groenten.
- Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Kruid met oregano en mix de soep fijn.
- Afwerking: Bestrooi de borden soep met croutons en eventueel met fijngesnipperde peterselie.
Tip
Peuter eet mee.
- Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter.
- Schil 1/2 gele paprika en snij het vruchtvlees in stukjes.
- Breng 1,5 dl water aan de kook.
- Voeg de stukjes paprika en 75 g gepelde tomaten (blik) toe.
- Laat 20 min. sudderen en mix fijn.
Voedingswaarde
- Energie: 152 kcal
- Koolhydraten: 16.9 g
- Eiwitten: 3.6 g
- Vetten: 7 g