Soep van tomaat en paprika

Omschrijving

| soepen | 4 pers  

| ongeveer 30 min

| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder; Gevarieerd en snel klaar

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 paprika’s (gele of oranje)
  • 5 takjes peterselie (vers)
  • 800 g gepelde tomaten (blik)
  • 75 g croutons
  • 2 blokjes vetarme vleesbouillon
  • ½ klp. oregano (gedroogd)

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
  2. Snipper de peterselie fijn.
  3. Doe de gepelde tomaten, de blokjes paprika en de bouillonblokjes in een kookpot.
  4. Vul de helft van het blik tomaten met water en giet over de groenten.
  5. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Kruid met oregano en mix de soep fijn.
  6. Afwerking: Bestrooi de borden soep met croutons en eventueel met fijngesnipperde peterselie.

Tip: 

Peuter eet mee. 

  1. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter.
  2. Schil 1/2 gele paprika en snij het vruchtvlees in stukjes.
  3. Breng 1,5 dl water aan de kook.
  4. Voeg de stukjes paprika en 75 g gepelde tomaten (blik) toe.
  5. Laat 20 min. sudderen en mix fijn.
Voedingswaarde
Energie: 152 Kcal Eiwitten: 3.6 gr Vetten: 7 gr Koolhydraten: 16.9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email