Soep van tomaat en paprika
Omschrijving
| soepen | 4 pers
| ongeveer 30 min
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder; Gevarieerd en snel klaar
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 paprika’s (gele of oranje)
- 5 takjes peterselie (vers)
- 800 g gepelde tomaten (blik)
- 75 g croutons
- 2 blokjes vetarme vleesbouillon
- ½ klp. oregano (gedroogd)
Bereiding
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
- Snipper de peterselie fijn.
- Doe de gepelde tomaten, de blokjes paprika en de bouillonblokjes in een kookpot.
- Vul de helft van het blik tomaten met water en giet over de groenten.
- Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Kruid met oregano en mix de soep fijn.
- Afwerking: Bestrooi de borden soep met croutons en eventueel met fijngesnipperde peterselie.
Tip:
Peuter eet mee.
- Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter.
- Schil 1/2 gele paprika en snij het vruchtvlees in stukjes.
- Breng 1,5 dl water aan de kook.
- Voeg de stukjes paprika en 75 g gepelde tomaten (blik) toe.
- Laat 20 min. sudderen en mix fijn.
Voedingswaarde
Energie: 152 Kcal | Eiwitten: 3.6 gr | Vetten: 7 gr | Koolhydraten: 16.9 gr |