Smaakvolle plaattaart van tomaat, courgette en geitenkaas
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 a 6 pers
| ± 50 min
| infokaart Lidl, september 2016
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 300 g spitskool
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- 600 g Roma tomaten
- 1 courgette
- 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 70 g geraspte jong belegen kaas
- 100 g verse geitenkaas
- 70 g rucola
- Bakplaat
- Bakpapier
- Bloem
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pel en snipper de knoflook.
- Snij de spitskool in dunne reepjes en bak samen in 5 minuten met 1 el olijfolie op matig vuur.
- Snij de tomaten en courgette in plakken.
- Stapel 8 plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad.
- Rol het deeg uit tot een lap van 25 x 40 cm.
- Leg het deeg daarna op een bakplaat met bakpapier. Strooi de geraspte kaas erover.
- Verdeel eerst de spitskool over het deeg en schik dan de plakjes tomaat en courgette erover.
- Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met de verkruimelde geitenkaas.
- Vouw de rand van het deeg omhoog.
- Bak de plaattaart in 25 minuten.
- Serveer de plaattaart met rucola.