Smaakvolle plaattaart van tomaat, courgette en geitenkaas

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 a 6 pers

| ± 50 min

| infokaart Lidl, september 2016

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 g spitskool
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 600 g Roma tomaten
  • 1 courgette
  • 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 70 g geraspte jong belegen kaas
  • 100 g verse geitenkaas
  • 70 g rucola
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Bloem

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snipper de knoflook.
  3. Snij de spitskool in dunne reepjes en bak samen in 5 minuten met 1 el olijfolie op matig vuur.
  4. Snij de tomaten en courgette in plakken.
  5. Stapel 8 plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad.
  6. Rol het deeg uit tot een lap van 25 x 40 cm.
  7. Leg het deeg daarna op een bakplaat met bakpapier. Strooi de geraspte kaas erover.
  8. Verdeel eerst de spitskool over het deeg en schik dan de plakjes tomaat en courgette erover.
  9. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met de verkruimelde geitenkaas.
  10. Vouw de rand van het deeg omhoog.
  11. Bak de plaattaart in 25 minuten.
  12. Serveer de plaattaart met rucola.

Categorieën