Amusehapje: Sinaasappelroom met vijgen
Omschrijving
| Amusehapjes/ groenten en fruit/ 6 a 8 pers
| ongeveer 10 min
| onbekend
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 ml Qimiq (even googelen)
- 75 gram Sinaasappelmarmelade
- 3 eetlepels Grand Manier
- 100 gram Vijgen kontijt (potje)
- 50 gram Danisch Blue (of andere blauw schimmelkaas)
- 6 hoge amuseglaasjes
Bereiding
- Klop de Qimiq glad met een mixer. Voeg de sinaasappelmarmelade en de Grand Manier toe en roer hier een glad mengsel van.
- Snijd de Danisch Blue in kleine brokjes.
- Vul de glaasjes voorzichtig met de sinaasappelroom, gebruik evt. een spuitzak met een glad spuitstuk.
- Schep hierop 2 tot 3 theelepels vijgen konfijt.
- Verdeel de Danisch Blue over de glaasjes en steek er kleine lepeltjes in.
TIP: Houden uw gasten niet van (blauwschimmel) kaas, vervang de kaas dan door enkele verse frambozen per glaasje.
Drankadvies
Wijn: |
Een zoete witte muskaatwijn, zoals Moscato d’Asti past hier goed bij. |
Bier: | – |