Sinaasappelroom met vijgen

Amusehapje: Sinaasappelroom met vijgen

Omschrijving

| Amusehapjes/ groenten en fruit/ 6 a 8 pers

| ongeveer 10 min

| onbekend

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 ml Qimiq (even googelen)
  • 75 gram Sinaasappelmarmelade
  • 3 eetlepels Grand Manier
  • 100 gram Vijgen kontijt (potje)
  • 50 gram Danisch Blue (of andere blauw schimmelkaas)
  • 6 hoge amuseglaasjes

Bereiding

  1. Klop de Qimiq glad met een mixer. Voeg de sinaasappelmarmelade en de Grand Manier toe en roer hier een glad mengsel van.
  2. Snijd de Danisch Blue in kleine brokjes.
  3. Vul de glaasjes voorzichtig met de sinaasappelroom, gebruik evt. een spuitzak met een glad spuitstuk.
  4. Schep hierop 2 tot 3 theelepels vijgen konfijt.
  5. Verdeel de Danisch Blue over de glaasjes en steek er kleine lepeltjes in.

TIP: Houden uw gasten niet van (blauwschimmel) kaas, vervang de kaas dan door enkele verse frambozen per glaasje.

Drankadvies
Wijn:

Een zoete witte muskaatwijn, zoals Moscato d’Asti past hier goed bij.

Bier:

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten