Sinaasappelcake met abrikozen, gebakken in de airfryer
Omschrijving
| fruitcake | 10 a 12 porties
| 60 min, glutenvrij
| informatiefoldertje bij mijn airfryer
| glutenvrij
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 gram amandelmeel
- 1 zakje bakpoeder (glutenvrij)
- 1⁄2 theelepel zout
- 150 ml zonnebloemolie
- 4 eieren
- 3 sinaasappels
- 3 el honing
- 150 gram gedroogde abrikozen
Bereiding
NB: Gebruik hiervoor het Bakaccessoire XL van de Airfryer.
- Was de sinaasappels en rasp van1 sinaasappel de schil.
- Pers 2 sinaasappels uit en meng met het vocht met de geraspte schil.
- Snij de abrikozen in kleine blokjes.
- Doe het amandelmeel, bakpoeder, zout, olie, eieren, sinaasappelsap, honing en abrikozen in een grote kom of een foodprocessor en maak hier een dik beslag van.
- Smeer het bakaccessoire in met wat olie en vul met het beslag.
- Snij de laatste sinaasappel in dunne halve plakken en leg deze op het beslag.
- Zet de bakpan in de Airfryermand en bak de cake 40 min op 150 ̊C.
- Laat de cake een beetje afkoelen voor je hem uit de bakpan haalt.