Sinaasappelcake met abrikozen, gebakken in de airfryer

Omschrijving

| fruitcake | 10 a 12 porties

| 60 min, glutenvrij

| informatiefoldertje bij mijn airfryer

| glutenvrij

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder (glutenvrij)
  • 1⁄2 theelepel zout
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 3 sinaasappels
  • 3 el honing
  • 150 gram gedroogde abrikozen

Bereiding

NB: Gebruik hiervoor het Bakaccessoire XL van de Airfryer.

  1. Was de sinaasappels en rasp van1 sinaasappel de schil.
  2. Pers 2 sinaasappels uit en meng met het vocht met de geraspte schil.
  3. Snij de abrikozen in kleine blokjes.
  4. Doe het amandelmeel, bakpoeder, zout, olie, eieren, sinaasappelsap, honing en abrikozen in een grote kom of een foodprocessor en maak hier een dik beslag van.
  5. Smeer het bakaccessoire in met wat olie en vul met het beslag.
  6. Snij de laatste sinaasappel in dunne halve plakken en leg deze op het beslag.
  7.  Zet de bakpan in de Airfryermand en bak de cake 40 min op 150 ̊C.
  8. Laat de cake een beetje afkoelen voor je hem uit de bakpan haalt.

Categorieën