Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Sesambrood | mijn receptenbundel

Sesam-vlecht-brood

Omschrijving

| bakkerij/ broden/ zoet brood/ voor 2 middelgrote vlechtbroden

|  voorbereiding: 15 min/ rijzen 1x 1 u, 2e x 45 min/ bakken 35 a 40 min

| los blaadje uit een oud tijdschrift, datum?

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 zakjes (7 gr) droge gist
  • 2 dl lauw water
  • 750 gr (witte) patentbloem
  • 1 thl zout
  • 1 el fijne suiker
  • 60 gr boter
  • 2 eieren
  • ± 50 gr sesamzaadjes

Bereiding

  1. Los de 2 zakjes gist op in 1 dl lauw water
  2. Zeef in een kom de bloem met het zout en de fijne suiker
  3. Smelt de boter en voeg toe alsook de 2 los geklopte eieren en het gistpapje
  4. Schep er wat bloem over, dek het geheel af met plasticfolie en zet de kom 10 min aan de kant.
  5. Voeg ± 1 dl lauw water toe.
  6. Vermeng met een houten lepel, kneed dan verder met de handen tot een elastisch en homogeen deeg (kneed minstens 10 min goed door).
  7. Leg de deegbal in een licht geoliede vorm
  8. Bestrijk ook de deegbal met wat olie.
  9. Dek af en laat 1 uur rijzen op kamer temperatuur.
  10. Kneed het deeg nog één keer goed door in  verdeel het in 2 porties.
  11. Verdeel elke portie nog eens in 3 rolletjes van ongeveer 3 cm dik en 30 cm lang en vlecht die.
  12. Laat de broodvlechten nog 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  13. Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
  14. Kwast ze in met 1 eidooier, los geklopt met 2 el water en bestrooi ze met sesamzaadjes
  15. Bak de broden 35 á 40 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Categorieën