Schnitzel Possenhofen

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 20 min

| 2015.11.12 – 24Kitchen, chef: R. van Veen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 250 g sperziebonen
  • 250 g champignons
  • olijfolie om in te bakken
  • augurken
  • rode paprika
  • 1 bosje bieslook
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el mierikswortelpuree
  • 100 g bloem
  • eieren
  • 100 g paneermeel
  • 300 g kalfsschnitzels
  • boter
  • citroen

Bereiding

Aardappels en groenten
  1. Breng twee pannen met water en een beetje zout aan de kook.
  2. Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  3. Kook de aardappels in circa 6 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen op keukenpapier.
  4. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukjes.
  5. Kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar en giet ze af.
  6. Snijd de champignons in vieren.
  7. Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de champignons en de aardappels in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  8. Snijd de augurken in blokjes.
  9. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  10. Snijd de bieslook fijn.
  11. Voeg de sperziebonen, augurken, paprika en de bieslook toe en bak circa 2 minuten mee.
  12. Roer de crème fraîche en de mierikswortelpuree erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
Schnitzel Possenhofen
  1. Schep bloem op een bordje.
  2. Kluts de eieren op een bordje.
  3. Strooi de paneermeel op een bordje.
  4. Wentel de kalfsschnitzels eerst door de bloem, dan door de eieren en als laatste door het paneermeel.
  5. Verhit een ruime scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de kalfsschnitzels om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier.
  7. Halveer de citroen. Besprenkel de schnitzels met een halve citroen en snijd de rest van de citroen in partjes. 
Serveren
  1. Verdeel de aardappels en groente over borden.
  2. Leg de kalfsschnitzels erop en strooi de resterende bieslook erover.
  3. Serveer de citroenpartjes ernaast.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email