Schnitzel Possenhofen
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 20 min
| 2015.11.12 – 24Kitchen, chef: R. van Veen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 g vastkokende aardappels
- 250 g sperziebonen
- 250 g champignons
- olijfolie om in te bakken
- augurken
- rode paprika
- 1 bosje bieslook
- 1 el crème fraîche
- 1 el mierikswortelpuree
- 100 g bloem
- eieren
- 100 g paneermeel
- 300 g kalfsschnitzels
- boter
- citroen
Bereiding
Aardappels en groenten
- Breng twee pannen met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in blokjes.
- Kook de aardappels in circa 6 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen op keukenpapier.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukjes.
- Kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar en giet ze af.
- Snijd de champignons in vieren.
- Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de champignons en de aardappels in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de augurken in blokjes.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Snijd de bieslook fijn.
- Voeg de sperziebonen, augurken, paprika en de bieslook toe en bak circa 2 minuten mee.
- Roer de crème fraîche en de mierikswortelpuree erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Schnitzel Possenhofen
- Schep bloem op een bordje.
- Kluts de eieren op een bordje.
- Strooi de paneermeel op een bordje.
- Wentel de kalfsschnitzels eerst door de bloem, dan door de eieren en als laatste door het paneermeel.
- Verhit een ruime scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de kalfsschnitzels om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier.
- Halveer de citroen. Besprenkel de schnitzels met een halve citroen en snijd de rest van de citroen in partjes.
Serveren
- Verdeel de aardappels en groente over borden.
- Leg de kalfsschnitzels erop en strooi de resterende bieslook erover.
- Serveer de citroenpartjes ernaast.