Schelvishaasje met zeekraal

Schelvishaasje met wittewijnsaus en gebakken zeekraal

Omschrijving

 Vis| hoofdgerecht | 4 personen

tijd | 35 min

bron | 2015.12.16 – Okay folder; Smaakvolle feestideeën

Ingrediënten

  • 4 schelvishaasjes
  • 200 g zeekraal
  • 3 trostomaten
  • 1 citroen
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 2 dl lichte room
  • 2 eetl. plantaardige vetstof voor bakken en braden (Alpro)
  • 2 eetl. bloem
  • 2 dl witte wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1/2 blokje visbouillon
  • 1/2 koffiel. cayennepeper
  • 1/2 koffiel. paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de bloem met de cayennepeper en het paprikapoeder en wentel er de drooggedepte vis door.
  2. Snipper de sjalot en de platte peterselie fijn.
  3. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1/2 cm.
  4. Schil de citroen en snij in 4 schijfjes.
  5. Laat de witte wijn en de sjalot inkoken op een hoog vuur, zonder de sjalot te laten kleuren.
  6. Voeg de room toe en verkruimel er het halve bouillonblokje over.
  7. Laat op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte.
  8. Smelt terwijl de vetstof in een braadpan en bak de schelvishaasjes 10 à 15 min. gaar.
  9. Draai halverwege om.
  10. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de zeekraal 3 à 5 min.
  11. Kruid met peper en zout.
  12. Versier de borden met de tomatenblokjes, citroenschijfjes en peterselie.

Drankadvies:

Wijn: Riesling Tradition, AOP Alsace Caves de Bennwihr

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten