Schelvishaasje met wittewijnsaus en gebakken zeekraal

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 35 min

| 2015.12.16 – Okay folder; Smaakvolle feestideeën

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 schelvishaasjes
  • 200 g zeekraal
  • 3 trostomaten
  • 1 citroen
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 2 dl lichte room
  • 2 el. plantaardige vetstof voor bakken en braden (Alpro)
  • 2 el. bloem
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el. olijfolie
  • ½ blokje visbouillon
  • ½ klp. cayennepeper
  • ½ klp. paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de bloem met de cayennepeper en het paprikapoeder en wentel er de drooggedepte vis door.
  2. Snipper de sjalot en de platte peterselie fijn.
  3. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1/2 cm.
  4. Schil de citroen en snij in 4 schijfjes.
  5. Laat de witte wijn en de sjalot inkoken op een hoog vuur, zonder de sjalot te laten kleuren.
  6. Voeg de room toe en verkruimel er het halve bouillonblokje over.
  7. Laat op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte.
  8. Smelt terwijl de vetstof in een braadpan en bak de schelvishaasjes 10 à 15 min. gaar.
  9. Draai halverwege om.
  10. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de zeekraal 3 à 5 min.
  11. Kruid met peper en zout.
  12. Versier de borden met de tomatenblokjes, citroenschijfjes en peterselie.
Drankadvies
Wijn:

Riesling Tradition, AOP Alsace Caves de Bennwihr

Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email