Schelvis met tomatensalsa met waterkerspurree

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± een uur voorbereiding en dan nog 30 min bakken

| 2015 december, Colruyt menugids, feestmenu’s

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 schelvishaasjes (diepvries)
  • 4 pruimtomaten (Prunella)
  • 1 bosje waterkers
  • 4 takjes peterselie (vers)
  • 1 kg aardappelen
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl karnemelk
  • 1 el. kappertje (bokaal)
  • 4 el. olijfolie
  • 2 el. grof zeezout
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

(15 min + 50 min in de oven  + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Schik de aardappelen in de schil in een ovenschaal en bestrooi met het zeezout.
  3. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de aardappelen uit de oven en laat even afkoelen, pel ze en prak fijn, zet opzij. 
  5. Laat intussen de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. 
  6. Snipper de peterselie, de sjalot en de teentjes knoflook fijn. 
  7. Snij de kappertjes grof. 
  8. Snij de tomaten in kleine blokjes.
  9. Meng de fijngesnipperde sjalot en het knoflook, de blokjes tomaat, de fijngesnipperde peterselie en de kappertjes met de olijfolie.
  10. Kruid met peper en zout.
  11. Schik de schelvishaasjes naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de tomatensalsa over.
  12. Zet ± 25 min. in de hete oven.
  13. Snij intussen de grove stelen van de waterkers.
  14. Verwarm de aardappelpuree en roer er de karnemelk onder.
  15. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  16. Meng er net voor het serveren de waterkers onder.
  17. Afwerking: Leg op elk bord een stuk schelvis en geef er wat waterkerspuree bij.
Drankadvies
Wijn: Roodeberg (wit), KWV – Western Cape – Zuid-Afrika
Bier: Cuvée des Trolls, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 452 Kcal Eiwitten: 45,5 gr Vetten: 10,8 gr Koolhydraten: 42,9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email