Schelvis met …

Schelvis met tomatensalsa met waterkerspurree

Omschrijving

Vis | hoofdgerecht, vis | 4 pers

tijd | ruim een uur voorbereiding en dan nog 30 min bakken

bron | 2015 december, Colruyt menugids, feestmenu’s

Ingrediënten

  • 4 schelvishaasjes (diepvries)
  • 4 pruimtomaten (prunella)
  • 1 bosje waterkers
  • 4 takjes peterselie (vers)
  • 1 kg aardappelen
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl karnemelk
  • 1 eetl. kappertje (bokaal)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. grof zeezout
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

(15 min. + 50 min. in de oven + afkoelen)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Schik de aardappelen in de schil in een ovenschaal en bestrooi met het zeezout.
  3. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de aardappelen uit de oven en laat even afkoelen, pel ze en prak fijn, zet opzij. 
  5. Laat intussen de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. 
  6. Snipper de peterselie, de sjalot en de teentjes knoflook fijn. 
  7. Snij de kappertjes grof. 
  8. Snij de tomaten in kleine blokjes.
  9. Meng de fijngesnipperde sjalot en het knoflook, de blokjes tomaat, de fijngesnipperde peterselie en de kappertjes met de olijfolie.
  10. Kruid met peper en zout.
  11. Schik de schelvishaasjes naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de tomatensalsa over.
  12. Zet ± 25 min. in de hete oven.
  13. Snij intussen de grove stelen van de waterkers.
  14. Verwarm de aardappelpuree en roer er de karnemelk onder.
  15. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  16. Meng er net voor het serveren de waterkers onder.
  17. Afwerking: Leg op elk bord een stuk schelvis en geef er wat waterkerspuree bij.

Drankadvies

Bier: Cuvée des Trolls, Speciaalbier
Wijn: Roodeberg (wit), KWV – Western Cape – Zuid-Afrika

Voedingswaarde

  • Energie: 452 kcal
  • Eiwitten: 45.5 g
  • Vetten: 10.8 g
  • Koolhydraten: 42.9 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten