Schelvis met tomatensalsa met waterkerspurree
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± een uur voorbereiding en dan nog 30 min bakken
| 2015 december, Colruyt menugids, feestmenu’s
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 schelvishaasjes (diepvries)
- 4 pruimtomaten (Prunella)
- 1 bosje waterkers
- 4 takjes peterselie (vers)
- 1 kg aardappelen
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl karnemelk
- 1 el. kappertje (bokaal)
- 4 el. olijfolie
- 2 el. grof zeezout
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
(15 min + 50 min in de oven + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schik de aardappelen in de schil in een ovenschaal en bestrooi met het zeezout.
- Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal de aardappelen uit de oven en laat even afkoelen, pel ze en prak fijn, zet opzij.
- Laat intussen de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
- Snipper de peterselie, de sjalot en de teentjes knoflook fijn.
- Snij de kappertjes grof.
- Snij de tomaten in kleine blokjes.
- Meng de fijngesnipperde sjalot en het knoflook, de blokjes tomaat, de fijngesnipperde peterselie en de kappertjes met de olijfolie.
- Kruid met peper en zout.
- Schik de schelvishaasjes naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de tomatensalsa over.
- Zet ± 25 min. in de hete oven.
- Snij intussen de grove stelen van de waterkers.
- Verwarm de aardappelpuree en roer er de karnemelk onder.
- Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Meng er net voor het serveren de waterkers onder.
- Afwerking: Leg op elk bord een stuk schelvis en geef er wat waterkerspuree bij.
Drankadvies
Wijn: | Roodeberg (wit), KWV – Western Cape – Zuid-Afrika |
Bier: | Cuvée des Trolls, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 452 Kcal | Eiwitten: 45,5 gr | Vetten: 10,8 gr | Koolhydraten: 42,9 gr |