Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Schelvis prei & gremolata | mijn receptenbundel

Schelvis prei & gremolata

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 35 min

| 2017.01.11 – Infofolder Okay (Colruyt group)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 schelvishaasjes
  • 125 gr grijze garnalen
  • 800 gr preiwit
  • ¼ onbehandelde citroen
  • ½ plantje dille
  • ½ plantje platte peterselie
  • 50 gr walnoten
  • 5 el olijfolie
  • Zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Hak de dille en de peterselie fijn
  2. Hak de walnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt)
  3. Snij het preiwit in fijne ringen
  4. Rasp de schil van ¼ citroen en pers de citroen (je hebt 1 el sap nodig)
  5. Verhit 2 el olijfolie in een kookpan en stoof het preiwit 12 a 15 min. kruid met peper en zout
  6. Maak intussen de gremolata: meng de grof gehakte walnoten met de verse kruiden, de citroenzeste en 2 el olijfolie
  7. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de schelvis 3 a 4 min aan elke kant. Besprenkel ze met het citroensap
  8. Voeg de garnalen toe en laat even opwarmen
  9. Verdeel de prei oer de borden, leg er de vis op en werk af met de gremolata.
  10. Lakker met aardappelpuree

Categorieën