Schelvis prei & gremolata
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 35 min
| 2017.01.11 – Infofolder Okay (Colruyt group)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 schelvishaasjes
- 125 gr grijze garnalen
- 800 gr preiwit
- ¼ onbehandelde citroen
- ½ plantje dille
- ½ plantje platte peterselie
- 50 gr walnoten
- 5 el olijfolie
- Zwarte peper en zout
Bereiding
- Hak de dille en de peterselie fijn
- Hak de walnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt)
- Snij het preiwit in fijne ringen
- Rasp de schil van ¼ citroen en pers de citroen (je hebt 1 el sap nodig)
- Verhit 2 el olijfolie in een kookpan en stoof het preiwit 12 a 15 min. kruid met peper en zout
- Maak intussen de gremolata: meng de grof gehakte walnoten met de verse kruiden, de citroenzeste en 2 el olijfolie
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de schelvis 3 a 4 min aan elke kant. Besprenkel ze met het citroensap
- Voeg de garnalen toe en laat even opwarmen
- Verdeel de prei oer de borden, leg er de vis op en werk af met de gremolata.
- Lakker met aardappelpuree