Schelvis met peterseliepesto en Ganda-ham

Omschrijving

 | Voorgerecht, warm | 4 pers 

 | 35 min

 | 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten

Ingrediënten

  • 2 schelvishaasjes (versmarkt)
  • 4 sneetjes Ganda-ham
  • 450 g tapastomaten
  • 4 takjes peterselie (vers)
  • 1 sjalot
  • 50 g macadamia noten
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe 3 takjes peterselie samen met de sjalot, de pijnboompitten en de olijfolie in een blender en mix tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
  2. Snipper 1 takje peterselie fijn.
  3. Hak de macadamia noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  4. Meng met de fijngesnipperde peterselie.
  5. Snij elk schelvishaasje in 2 stukken.
  6. Besmeer de stukjes vis met de pesto.
  7. Vouw de sneetjes Ganda-ham dicht en leg ze op stukjes vis.
  8. Leg er telkens 1 tapastomaat op en zet vast met een cocktailprikker.
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  10. Leg de stukken schelvis in een ovenschaal en schik er de rest van de tapastomaten in trosjes naast. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
  11. Schik de vis op de borden en leg er wat tapastomaten naast.
  12. Bestrooi met de grof gehakte macadamia noten.
  13. Geef er een stukje stokbrood bij.

Drankadvies

  • Wijn: Hardys ‘Stamp of Australia’ – Chardonnay-Sémillon – Australië
  • Bier: Hopus – Sterk blond bier

Voedingswaarde

  • Energie: 308 Kcal
  • Koolhydraten: 3,2 gr
  • Eiwitten: 20,5 gr
  • Vetten: 23,6 gr