Omschrijving
| Voorgerecht, warm | 4 pers
| 35 min
| 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten
Ingrediënten
- 2 schelvishaasjes (versmarkt)
- 4 sneetjes Ganda-ham
- 450 g tapastomaten
- 4 takjes peterselie (vers)
- 1 sjalot
- 50 g macadamia noten
- 1 eetl. pijnboompitten
- 4 eetl. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Doe 3 takjes peterselie samen met de sjalot, de pijnboompitten en de olijfolie in een blender en mix tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
- Snipper 1 takje peterselie fijn.
- Hak de macadamia noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Meng met de fijngesnipperde peterselie.
- Snij elk schelvishaasje in 2 stukken.
- Besmeer de stukjes vis met de pesto.
- Vouw de sneetjes Ganda-ham dicht en leg ze op stukjes vis.
- Leg er telkens 1 tapastomaat op en zet vast met een cocktailprikker.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de stukken schelvis in een ovenschaal en schik er de rest van de tapastomaten in trosjes naast. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Schik de vis op de borden en leg er wat tapastomaten naast.
- Bestrooi met de grof gehakte macadamia noten.
- Geef er een stukje stokbrood bij.
Drankadvies
- Wijn: Hardys ‘Stamp of Australia’ – Chardonnay-Sémillon – Australië
- Bier: Hopus – Sterk blond bier
Voedingswaarde
- Energie: 308 Kcal
- Koolhydraten: 3,2 gr
- Eiwitten: 20,5 gr
- Vetten: 23,6 gr