Scampi’s met botersaus en couscous met peterseliewortel

Omschrijving

| Voorgerecht, warm | 4 pers 

| 30 min en 3 u marineren

| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 20 rauwe, gepelde zeewatergarnalen ‘scampi’ (diepvries)
  • 1 peterseliewortel
  • 0.5 platte peterselie
  • 0.33 plantje bieslook (vers)
  • 3 sjalotten
  • 1 el. koude boter
  • 100 g tarwegriesmeel (couscous)
  • 2 dl droge witte wijn
  • 7 el. olijfolie
  • 4 dl visfond
  • 1 klp. sambal oelek
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (ontdooien + 15 min en 3 u marineren)
  1. Snipper de sjalotten en de platte peterselie fijn.
  2. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien, dep droog en meng met 4 el. olijfolie, de sambal oelek en de helft van de fijngesnipperde sjalot.
  3. Laat 3 u. marineren in de koelkast.
  4. Schil de peterseliewortel en snij in blokjes van ½ cm.
Bereiding zelf (15 min)
  1. Doe de rest van de sjalotten samen met de witte wijn in een steelpannetje en laat volledig inkoken (laat niet bruin kleuren).
  2. Voeg 2 dl visfond toe en laat even koken.
  3. Mix tot een gladde saus en hou warm
  4. Verwarm 2 dl visfond en giet over de couscous.
  5. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 3 el. olijfolie onder.
  6. Kruid met peper en zout en roer er de blokjes peterseliewortel en de platte peterselie onder.
  7. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant. 
  8. Klop ondertussen de koude boter in klontjes onder de warme sjalottensaus tot ze mooi bindt en glanst.
  9. Afwerking: leg 5 scampi’s naast elkaar op elk bord.
  10. Maak met 2 eetlepels ovalen van de couscous en leg 2 ovalen op elk bord (1 aan elke kant van de scampi’s).
  11. Lepel de saus over de scampi’s en versier met een takje bieslook.
Drankadvies
Wijn: Terre di Chieti I.G.T. Pecorino ‘Vellodoro’, Umani Ronchi, Abruzzo – Italië
Bier: Postel Dubbel, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 402 Kcal Eiwitten: 17.1 gr Vetten: 23.1 gr Koolhydraten: 23 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email