Scampi’s in pestosaus met tomatenbulgur

Omschrijving

 | Voorgerecht, warm | 4 pers 

 | 2 x 10 min

 | 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten

Ingrediënten

  • 12 grote, ongepelde rauwe scampi’s (diepvries)
  • 1 courgette
  • 2 dl lichte room
  • 200 g bulgur
  • 400 g tomatenstukjes met chili (blik)
  • 1 eetl. groene pesto
  • 1 koffiel. suiker
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
  2. Snij de scampi’s open vanaf de staart tot 2 cm voor de kop om een vlindereffect te krijgen. Dep goed droog.
  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1/2 cm.
  4. Mix de tomatenstukjes met de suiker en 1 mespunt zout.
  5. Leng aan met water tot u 5 dl tomatencoulis heeft.
  6. Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes courgette 3 à 5 min. op een zacht vuur.
  7. Voeg de tomatencoulis en de bulgur toe.
  8. Laat nog ± 10 min. garen op een zacht vuur. Haal van het vuur en laat 5 à 10 min. rusten.
  9. Verhit ondertussen 2 el. olijfolie in een pan en bak de scampi’s 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  10. Meng de pesto en de room onder de scampi’s en laat nog 2 min. bakken.
  11. Afwerking: verdeel wat pestosaus over de borden, schik er wat bulgur op en werk af met 3 scampi’s.

Drankadvies

  • Wijn: Sancerre A.O.P. – ‘Beau Chêne’ – Domaine Reverdy
  • Bier: Floreffe Tripel – Abdijbier

Voedingswaarde

  • Energie: 526 Kcal
  • Koolhydraten: 47,8 gr
  • Eiwitten: 24,3 gr
  • Vetten: 24,8 gr