Scampi's in pestosaus met tomaten-bulgur
Omschrijving
| Voorgerecht, warm | 4 pers
| 2 x 10 min
| 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 12 grote, ongepelde rauwe scampi’s (diepvries)
- 1 courgette
- 2 dl lichte room
- 200 g bulgur
- 400 g tomatenstukjes met chili (blik)
- 1 el. groene pesto
- 1 klp. suiker
- 4 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Pel de scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
- Snij de scampi’s open vanaf de staart tot 2 cm voor de kop om een vlindereffect te krijgen. Dep goed droog.
- Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1/2 cm.
- Mix de tomatenstukjes met de suiker en 1 mespunt zout.
- Leng aan met water tot u 5 dl tomatencoulis heeft.
- Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes courgette 3 à 5 min. op een zacht vuur.
- Voeg de tomatencoulis en de bulgur toe.
- Laat nog ± 10 min. garen op een zacht vuur. Haal van het vuur en laat 5 à 10 min. rusten.
- Verhit ondertussen 2 el. olijfolie in een pan en bak de scampi’s 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
- Meng de pesto en de room onder de scampi’s en laat nog 2 min. bakken.
- Afwerking: verdeel wat pestosaus over de borden, schik er wat bulgur op en werk af met 3 scampi’s.
Drankadvies
Wijn: | Sancerre A.O.P. – ‘Beau Chêne’ – Domaine Reverdy |
Bier: |
Floreffe Tripel – Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 526 Kcal | Eiwitten: 24.3 gr | Vetten: 24.8 gr | Koolhydraten: 47.8 gr |