Scampigratin met broccoli

Scampigratin met broccoli

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| minder dan 60 min

| 2014.07.30 – Colruyt inspiratiefolder 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 20 rauwe, gepelde zeewatergarnalen ‘scampi’ (diepvries)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 broccoli
  • 1 zoete puntpaprika
  • 0.33 plantje bieslook (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g mascarpone
  • 60 g geraspte oude Italiaanse kaas
  • 1 dl room
  • 2 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (ontdooitijd + 15 min)
  1. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Snipper het knoflook en het bieslook fijn.
  3. Snij de lente-uitjes in stukken van 1 cm.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes.
  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van ½ cm. 
Bereiding (10 min + 25 min in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes, de paprika en de broccoli 10 min. Kruid met peper en zout.
  3. Verdeel de groenten samen met de scampi’s over 4 individuele ovenschaaltjes.
  4. Meng de room met de mascarpone en het fijngesnipperde knoflook en bieslook.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Verdeel het roommengsel over de ovenschaaltjes en bestrooi met de geraspte kaas.
  7. Bak de scampi gratin ± 25 min. in de voorverwarmde over
Drankadvies
Wijn: Le Peyrat Blanc, A.O.P. Graves
Bier: Leffe Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 380 Kcal Eiwitten: 21,7 gr Vetten: 30,3 gr Koolhydraten: 5 gr

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten