Scampigratin met broccoli
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2014.07.30 – Colruyt inspiratiefolder
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 20 rauwe, gepelde zeewatergarnalen ‘scampi’ (diepvries)
- 3 lente-uitjes
- 1 broccoli
- 1 zoete puntpaprika
- 0.33 plantje bieslook (vers)
- 1 teentje knoflook
- 125 g mascarpone
- 60 g geraspte oude Italiaanse kaas
- 1 dl room
- 2 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (ontdooitijd + 15 min)
- Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snipper het knoflook en het bieslook fijn.
- Snij de lente-uitjes in stukken van 1 cm.
- Verdeel de broccoli in roosjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van ½ cm.
Bereiding (10 min + 25 min in de oven)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes, de paprika en de broccoli 10 min. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de groenten samen met de scampi’s over 4 individuele ovenschaaltjes.
- Meng de room met de mascarpone en het fijngesnipperde knoflook en bieslook.
- Kruid met peper en zout.
- Verdeel het roommengsel over de ovenschaaltjes en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de scampi gratin ± 25 min. in de voorverwarmde over
Drankadvies
Wijn: | Le Peyrat Blanc, A.O.P. Graves |
Bier: | Leffe Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 380 Kcal | Eiwitten: 21,7 gr | Vetten: 30,3 gr | Koolhydraten: 5 gr |