Saus van Artisjok met olijven

Omschrijving

| Sausen/ dipsaus voor bv amusehapjes

| paar minuten

| Gevonden op internet, niet meer bekend waar

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 gr gemarineerde artisjokharten (+ ½ v.d. olie)
  • 75 gr groene tapenade
  • 1 citroen
  • 1 knoflookteentje
  • ½ plantje basilicum
  • Mespuntje cayennepeper

Bereiding

  1. Snij de artisjokken in 4.
  2. Schil de citroen, rasp de schil en pers de citroen.
  3. Pers het teentje knoflook.
  4. Snij het basilicum grof.
  5. Doe de stukken artisjok in een mengbeker en overgiet met de helft van de olie uit de verpakking.
  6. Voeg ook de groene tapenade, de citroenrasp, het fijn geperste knoflookteentje, het grof gesneden basilicum en het citroensap toe.
  7. Mix alles tot een glad sausje en kruid met peper, zout en cayennepeper.
  8. Als de saus te dik is, kan u nog enkele druppels water toevoegen.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email