Saus van Artisjok met olijven
Omschrijving
| Sausen/ dipsaus voor bv amusehapjes
| paar minuten
| Gevonden op internet, niet meer bekend waar
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 150 gr gemarineerde artisjokharten (+ ½ v.d. olie)
- 75 gr groene tapenade
- 1 citroen
- 1 knoflookteentje
- ½ plantje basilicum
- Mespuntje cayennepeper
Bereiding
- Snij de artisjokken in 4.
- Schil de citroen, rasp de schil en pers de citroen.
- Pers het teentje knoflook.
- Snij het basilicum grof.
- Doe de stukken artisjok in een mengbeker en overgiet met de helft van de olie uit de verpakking.
- Voeg ook de groene tapenade, de citroenrasp, het fijn geperste knoflookteentje, het grof gesneden basilicum en het citroensap toe.
- Mix alles tot een glad sausje en kruid met peper, zout en cayennepeper.
- Als de saus te dik is, kan u nog enkele druppels water toevoegen.