Saucijzenbroodjes
Omschrijving
| Lunch/ bijgerecht/ tussendoortje/ 8 pers
| 30 min
| infokaartjes huishoudbeurs 2016
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 175 gr (vegetarisch) kruimgehakt
- gehaktkruiden, paprikapoeder, kerriepoeder
- 200 gr geraspte kaas
- 2 eieren
- scheutje ketjap
- 3 el fijne mosterd
- paneermeel
- 8 plakjes bladerdeeg
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht).
- Meng het gehakt, de gehaktkruiden, de geraspte kaas (25 gr even apart houden) en 1,5 ei goed door elkaar
- Voeg ketjap en 3 el mosterd toe
- Is het gehaktmengsel erg dun? Voeg dan een beetje paneermeel toe
- Haal de plakjes bladerdeeg ui de diepvries
- Verdeel het gehaktmengsel in het midden van elk plakje bladerdeeg
- Rol het bladerdeeg op, zodat het sluit (laat de zijkanten open).
- Leg in een ovenschaal, strijk ei over het bladerdeeg en bestrooi met de apart gehouden kaas
- Na 10 min misschien even keren en na 20 min in de oven zijn de saucijzenbroodjes klaar
Eet smakelijk