Salade niçoise met gegrilde zalm

Omschrijving

| lunch/ vis/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n zuiders 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Atlantische zalmsteaks (diepvries)
  • 3 Romeinse slaharten
  • 450 g tapastomaatjes
  • 400 g prinsessenboontjes
  • 400 g primeuraardappelen
  • 2 eieren
  • 100 g zwarte olijven
  • 3 el. kappertjes
  • 1 el. dijonmosterd
  • 3 el. olijfolie extra vièrge
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. rode wijnazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.
  3. Kook de aardappelen 20 min. in de schil in licht gezouten water.
  4. Giet af en snij ze in de lengte in 4.
  5. Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water.
  6. Pel en snij ze in 4 partjes.
  7. Kook de prinsessenbonen 7 à 8 min. onafgedekt in licht gezouten water.
  8. Giet af en spoel ze onder koud water.
  9. Maak de blaadjes van de Romeinse slaharten los. Snij de tapastomaten in 4.
  10. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de zalmsteaks 2 à 3 min. aan elke kant (ze moeten gaar zijn vanbinnen en goudbruin vanbuiten).
  11. Meng intussen de slablaadjes met de aardappelen, de prinsessenbonen, de tapastomaten, de olijven en de uitgelekte kappertjes. Versier met partjes ei.
  12. Meng de mosterd met de wijnazijn en de extra vièrge olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
  13. Giet de dressing over de salade.
  14. Snij de gebakken zalm in stukjes en verdeel over de salade.
  15. Afwerking: Lekker als lunch met een stukje brood.
Drankadvies
Wijn:

Veneto I.G.T., Garganega, Italië

Bier: Maes, Pilsbier
Voedingswaarde
Energie: 676 Kcal Eiwitten: 39,9 gr Vetten: 45,3 gr Koolhydraten: 26,9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email