Salade niçoise met gegrilde zalm
Omschrijving
| lunch/ vis/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Atlantische zalmsteaks (diepvries)
- 3 Romeinse slaharten
- 450 g tapastomaatjes
- 400 g prinsessenboontjes
- 400 g primeuraardappelen
- 2 eieren
- 100 g zwarte olijven
- 3 el. kappertjes
- 1 el. dijonmosterd
- 3 el. olijfolie extra vièrge
- 2 el. olijfolie
- 1 el. rode wijnazijn
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.
- Kook de aardappelen 20 min. in de schil in licht gezouten water.
- Giet af en snij ze in de lengte in 4.
- Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water.
- Pel en snij ze in 4 partjes.
- Kook de prinsessenbonen 7 à 8 min. onafgedekt in licht gezouten water.
- Giet af en spoel ze onder koud water.
- Maak de blaadjes van de Romeinse slaharten los. Snij de tapastomaten in 4.
- Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de zalmsteaks 2 à 3 min. aan elke kant (ze moeten gaar zijn vanbinnen en goudbruin vanbuiten).
- Meng intussen de slablaadjes met de aardappelen, de prinsessenbonen, de tapastomaten, de olijven en de uitgelekte kappertjes. Versier met partjes ei.
- Meng de mosterd met de wijnazijn en de extra vièrge olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
- Giet de dressing over de salade.
- Snij de gebakken zalm in stukjes en verdeel over de salade.
- Afwerking: Lekker als lunch met een stukje brood.
Drankadvies
Wijn: |
Veneto I.G.T., Garganega, Italië |
Bier: | Maes, Pilsbier |
Voedingswaarde
Energie: 676 Kcal | Eiwitten: 39,9 gr | Vetten: 45,3 gr | Koolhydraten: 26,9 gr |