Salade met quinoa, vijgen en rucola

Wel genieten, niet aankomen, heerlijk…

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ salade/ 4 pers

| ± 30 min

| Margriet, jan 2017

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 gr gemengde quinoa
  • 8 verse vijgen
  • ½ bosje bosuitjes
  • Sap van ½ grapefruit
  • 30 ml olijfolie
  • 2 thl mosterd
  • Honing
  • P&z
  • 100 gr geitenkaas op kruidenolie
  • 80 gr grof gehakte amandelen
  • Paar takjes rode bessen
  • Gekookte cranberry’s

Bereiding

  1. Bereid de gemengde quinoa volgens de beschrijving aan de verpakking en laat afkoelen
  2. Bedek over de randen van een grote schaal de helft van de rucola.
  3. Hussel de rest van de rucola door de afgekoelde quinoa
  4. Snij de vijgen in partjes en hou een paar partjes achter voor de garnering.
  5. Snij de bosuitjes in ringen en hou een beetje achter voor de garnering.
  6. Meng door de rucola quinoa  salade.
  7. Maak de dressing: meng het sap van ½ grapefruit, 30 ml extra vièrge olijfolie, 2 thl mosterd en honing naar smaak met zout en peper. Klop dit goed door elkaar
  8. Meng de dressing door de salade.
  9. Verdeel deze binnen het ”rucola-kader” van je schaal
  10. Verkruimel de 100 gr geitenkaas erboven.
  11. Rooster de grof gehakte amandelen even in een pannetje.
  12. Garneer de salade met de geroosterde amandelen en een paar takjes rode bessen (of cranberry’s), de achter gehouden partjes vijgen.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email