Salade met quinoa, vijgen en rucola
Wel genieten, niet aankomen, heerlijk…Omschrijving
| Hoofdgerecht/ salade/ 4 pers
| ± 30 min
| Margriet, jan 2017
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 150 gr gemengde quinoa
- 8 verse vijgen
- ½ bosje bosuitjes
- Sap van ½ grapefruit
- 30 ml olijfolie
- 2 thl mosterd
- Honing
- P&z
- 100 gr geitenkaas op kruidenolie
- 80 gr grof gehakte amandelen
- Paar takjes rode bessen
- Gekookte cranberry’s
Bereiding
- Bereid de gemengde quinoa volgens de beschrijving aan de verpakking en laat afkoelen
- Bedek over de randen van een grote schaal de helft van de rucola.
- Hussel de rest van de rucola door de afgekoelde quinoa
- Snij de vijgen in partjes en hou een paar partjes achter voor de garnering.
- Snij de bosuitjes in ringen en hou een beetje achter voor de garnering.
- Meng door de rucola quinoa salade.
- Maak de dressing: meng het sap van ½ grapefruit, 30 ml extra vièrge olijfolie, 2 thl mosterd en honing naar smaak met zout en peper. Klop dit goed door elkaar
- Meng de dressing door de salade.
- Verdeel deze binnen het ”rucola-kader” van je schaal
- Verkruimel de 100 gr geitenkaas erboven.
- Rooster de grof gehakte amandelen even in een pannetje.
- Garneer de salade met de geroosterde amandelen en een paar takjes rode bessen (of cranberry’s), de achter gehouden partjes vijgen.