Salade met meloenbolletjes en oud Brugge kaas

Omschrijving

| lunch/ kaas/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2014.07.30 – Colruyt inspiratiefolder. Zomers Lunchen, fris, licht en lekker

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 sneetjes parmaham
  • 0.5 meloen
  • 100 g gemengde sla
  • 3 lente-uitjes
  • 1 zoete puntpaprika
  • 0.23 limoen (alleen het sap)
  • 70 g Oud-Brugge
  • 2 el. pijnboompitten
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • 5 el. olijfolie
  • 1 el. witte balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Leg de sneetjes parmaham naast elkaar op een bakplaat en bak 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  5. Schep kleine bolletjes uit de halve meloen met een meloenlepel.
  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van ½ cm.
  7. Snij fijne reepjes van de Oud Brugge kaas met een dunschiller.
  8. Meng de sla met de zoete paprika, de lente-uitjes en de zwarte olijven.
  9. Verdeel over 4 borden.
  10. Lepel er de meloenbolletjes over, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en leg er een sneetje gedroogde ham bovenop
  11. Meng het limoensap met de balsamicoazijn en de olijfolie.
  12. Kruid met peper en zout.
  13. Besprenkel het slaatje met de vinaigrette en werk af met enkele reepjes kaas.
Drankadvies
Wijn: Barthès ‘Prestige’ rosé, A.O.P. Bandol
Bier: Hoegaarden Rosée, Fruitbier
Voedingswaarde
Energie: 326 Kcal Eiwitten: 12,7 gr Vetten: 26,2 gr Koolhydraten: 9,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email