Salade met meloenbolletjes en oud Brugge kaas
Omschrijving
| lunch/ kaas/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.07.30 – Colruyt inspiratiefolder. Zomers Lunchen, fris, licht en lekker
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 sneetjes parmaham
- 0.5 meloen
- 100 g gemengde sla
- 3 lente-uitjes
- 1 zoete puntpaprika
- 0.23 limoen (alleen het sap)
- 70 g Oud-Brugge
- 2 el. pijnboompitten
- 10 ontpitte zwarte olijven
- 5 el. olijfolie
- 1 el. witte balsamicoazijn
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Leg de sneetjes parmaham naast elkaar op een bakplaat en bak 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Schep kleine bolletjes uit de halve meloen met een meloenlepel.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van ½ cm.
- Snij fijne reepjes van de Oud Brugge kaas met een dunschiller.
- Meng de sla met de zoete paprika, de lente-uitjes en de zwarte olijven.
- Verdeel over 4 borden.
- Lepel er de meloenbolletjes over, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en leg er een sneetje gedroogde ham bovenop
- Meng het limoensap met de balsamicoazijn en de olijfolie.
- Kruid met peper en zout.
- Besprenkel het slaatje met de vinaigrette en werk af met enkele reepjes kaas.
Drankadvies
Wijn: | Barthès ‘Prestige’ rosé, A.O.P. Bandol |
Bier: | Hoegaarden Rosée, Fruitbier |
Voedingswaarde
Energie: 326 Kcal | Eiwitten: 12,7 gr | Vetten: 26,2 gr | Koolhydraten: 9,6 gr |